adscode
adscode

Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi Kapılarını Açıyor

Çok yönlü entelektüel zenginliği arayan yetişkinler için: Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi kapılarını açıyor

Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi Kapılarını Açıyor
Üniversite
Uzayda ve evrende neler olup bittiğini; kuantumun temel kavramlarını; bilimin girişimcilik ruhu ile geniş kitlelere nasıl hizmet ettiğini; beynin çalışma prensiplerini, bakma ve görmenin neden farklı olduğunu; algılamanın bilimsel ve nörolojik temellerini; dünya ekonomisinin ne olduğunu ve siyasal ve örgütsel yapısı ile dinamiklerinin nasıl şekillendiğini merak edenler için Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi kapılarını açıyor.

Sabancı Üniversitesi, sanattan ekonomiye, astrofizikten müziğe çok yönlü entelektüel zenginliği arayan yetişkinleri, Minerva Palas’ta Bilim ve Kültür Akademisi’ne davet ediyor. Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi, her biri yedişer farklı dersten oluşan, derslerin Türkçe olarak işlendiği, çok geniş bir yelpazede merak edilen konuları biraraya getiren iki dönemden oluşuyor.

Derslerin Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından verileceği programın ilk dönemi, 22 Kasım 2014 – 17 Ocak 2015 tarihleri arasında, ikinci dönemi ise 7 Şubat – 21 Mart 2015 tarihlerinde her Cumartesi günü saat 10:00 -13:00 arasında, Minerva Palas’ta gerçekleşecek. Derslerin dili Türkçe olacak.

Programın birinci döneminde sırasıyla; Ahmet Öncü “Toplum, Ekonomi ve Politika”, Volkan Özgüz “Beyin, Bilim ve Sihir”, Özge Akbulut “Bilim, Girişimcilik ve Halka Hizmet”,  Ersin Göğüş “Astrofizik ve Evren ve Öte-Gezegenler”, Filiz Ali, Sena Arcak ve Fulya Çelikel “Modern Sanatın, 20. Yüzyıl Müziğinin ve Operanın Büyük Eserleri”, Sondan Durukanoğlu Feyiz “Su: Fizik, Nanofizik, Kimya ve Jeopolitiği”ve Çağla Aydın ve Mehmet Çakmak “Günlük Yaşamda Psikoloji ve Felsefe” derslerini verecek.

İkinci dönemde ise sırasıyla; Özgür Demirtaş “Ekonomi, Finans, Para ve Sizin Geleceğiniz”, Devrim Gözüaçık “Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp”, Hülya Adak, Berrak Nil Boya ve Elif Süsler “Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri”, Kemalettin Erbatur “Mekatronik ve İnsansı Robotlar”, Zeynep Yelçe “Bir Kentin Tarihi: Konstantinapolis/İstanbul”, Nihat Berker ve Volkan Özgüz“Kuantum Mekanik ve Nano Bilim” ve Doğan Üçok “Jeopolitik Enerji ve Amerika İçi / Dışı Kaya Gazı” derslerini verecekler.

Herkese açık bir kişisel gelişim programı olan Sabancı Üniversitesi Bilim ve Kültür Akademisi’nde katılımcılardan dönem başına 1.500 TL olarak alınacak katılım ücretinin tamamı, Sabancı Üniversitesi Öğrenci Bursları Fonu’nda kullanılacak.

Program

I. Dönem Programı 22 Kasım 2014 -17 Ocak 2015
II. Dönem Programı 7 Şubat - 21 Mart 2015
Toplum, Ekonomi ve Politika Ahmet Öncü - 22 Kasım 2014 CumartesiEkonomi, Finans, Para ve Sizin Geleceğiniz Özgür Demirtaş - 7 Şubat 2015 Cumartesi
Beyin, Bilim ve Sihir Volkan Özgüz  - 29 Kasım 2014 Cumartesi
Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve
Nano Tıp Devrim Gözüaçık - 14 Şubat 2015 Cumartesi
Bilim, Girişimcilik ve Halka Hizmet Özge Akbulut - 6 Aralık 2014 Cumartesi
Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve
Tiyatronun Büyük Eserleri Hülya Adak, Berrak Nil Boya, Elif Süsler 21 Şubat2015 Cumartesi
Astrofizik, Evren ve Öte-Gezegenler Ersin Göğüş - 13 Aralık 2014 Cumartesi
Mekatronik ve İnsansı Robotlar Kemalettin Erbatur - 28 Şubat 2015 Cumartesi
Modern Sanatın, 20. Yüzyıl Müziğinin ve
Operanın Büyük Eserleri Filiz Ali, Sena Arcak, Fulya Çelikel 20 Aralık 2014 Cumartesi
Bir Kentin Tarihi: Konstantinopolis/İstanbul Zeynep Yelçe - 7 Mart 2015 Cumartesi
Su: Fizik, Nanofizik, Kimya ve Jeopolitiği Sondan Durukanoğlu Feyiz 10 Ocak 2015 CumartesiKuantum Mekanik ve Nano Bilim Nihat Berker, Volkan Özgüz 14 Mart 2015 Cumartesi
Günlük Yaşamda Psikoloji ve Felsefe Çağla Aydın, Mehmet Çakmak 17 Ocak 2015 Cumartesi
Jeopolitik Enerji ve Amerika İçi/Dışı
Kaya Gazı Doğan Üçok 21 Mart 2015 Cumartesi


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)