adscode
adscode

Sektör Danışmanları Toplantısı İAÜ’de Gerçekleşti

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ FARKLI SEKTÖRLERİN TEMSİLCİLERİNİN BİR ARAYA GETİRDİ…

Sektör Danışmanları Toplantısı İAÜ’de Gerçekleşti
Üniversite

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Sektör Danışma Kurulları Toplantısı çeşitli sektörlerden 58 danışman iş adamının katılımları ile gerçekleşti.

Kahvaltı eşliğinde gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çıkrıkçı yaptı. Konuşmasında Sanayi Üniversite işbirliğinin önemini vurgulayan Çıkrıkçı, Üniversitenin bu konuda hassas olduğunu, sanayinin eleman ihtiyacının karşılanması, kaliteli eleman yetiştirilmesi hususunda İstanbul Aydın Üniversitesi’nin sektörün ihtiyaçları doğrultusunda bilgi alışverişi yapılarak iyi bir eğitim verdiğinin üzerinde durdu. Toplantıya katılan sektör danışmanlarının isimlerinin YÖK’e sunulduğunu ve bunun bir ilk olduğunu ifade etti. Açılış konuşmasının ardından Sektör Danışmanlarını üniversiteyi anlatan tanıtıcı kısa film gösterildi.

Daha sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ yaptığı kısa konuşmasında, “üniversitenin Sektör danışmanlarından beklentilerini ve işbirliği önerilerine ve projelerine açık olduklarını” ifade etti. Toplantının devamın da söz alan sektör temsilcileri Üniversiteden beklentilerini ihtiyaç duydukları elemanların hangi özelliklere sahip olması gerektiğini ve sektörlerin genel olarak ihtiyaçlarının neler olduğunu belirttiler.

Salih BEKAROĞLU - İstanbul Halk Ekmek Genel Müdürü:

“1994 yılından 2004 yılına kadar Halk Ekmek’te yönetici olarak çalıştığını, 2007 yılına kadar bazı sektörlerde yöneticilik yaptığını ve 2007 yılında Ağaç Peyzaj A.Ş’ nin Genel Müdürlüğü’nü yaptığını bu esnada TC Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN’IN İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı döneminde Ağaçlandırma Projesi için dikecek ağaç fidanı bulunamadığını İtalya’dan ithal edildiğini, daha sonra o yıllarda Sapanca’da görev yapan Kaymakam’ın girişimi ile Sapanca’da Fidan yetiştirilmeye başlandığını, bu konuda ciddi üretim ve eleman açığı olduğunu halen bu açığın aynı şekilde devam ettiğini söyledi. Üniversitelerin maalesef sanayi ile işbirliğinin çok zayıf olduğunu bu bağın şiddetle güçlendirilmesi gerektiğini ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bu anlamda bir ilki gerçekleştirdiğini” vurguladı. “Aynı zamanda Unlu mamuller içinde bunun geçerli olduğunu” da ifade etti.

Kadir GÜMÜŞ – İstanbul Ticaret Odası 5 nolu Çiçekçilik ve Bahçe Kültürleri Meslek Komitesi Başkanı:

“İlk defa böyle bir toplantı yapıldığını ve ilk defa böyle bir toplantıya katılma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu” söyleyen Gümüş, “bölümden mezun olan öğrencilerin teorik bilgi ile donatıldığını, derslerin çoğunun teoriğe yönelik olmasının mezun olan öğrencilerin sektörde tutunmasını zorlaştırdığını” ifade etti. “Ayrıca öğrencilerin Arapça, İtalyanca, Rusça, Çince, İngilizce gibi dilleri bilmesi gerektiğini, zengin dil eğitimlerinin  uluslararası sektörde ve fuarlarda çok fayda sağlayacağını ve dış dünyaya açılımlarına katkı sağlayacağını” söyledi.

Ayfer GÜLSOY – İstanbul Ticaret Odası 23 Nolu Meslek Komitesi Başkanı:

“Bu tür bir toplantının yapılmasından çok mutlu oldum. Toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederim. Eğitim dolaylı veya dolaysızda olsa belli ölçüde katkımız oluyor. Çocuklarımız için, ülkemiz için sanayi üniversite işbirliği çok önemli. Böyle anlamı büyük, güzel bir toplantıya ilk defa katıldım. Takım çalışması yapmak isteriz. İnşallah tekrar bir araya geliriz. Bundan mutlu olacağımı şimdiden belirtmek isterim. Tekrar teşekkür ederim.” Dedi.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)