adscode
adscode

TBMM eğitim sorunlarına ne kadar duyarlı göreceğiz!

​Liselere kayıt, öğretmen ve yönetici atamaları konusunda ortalık toz duman. TEOG'la ilgili tüm sorunlar, soru önergesi olarak TBMM gündemine taşındı.

TBMM eğitim sorunlarına ne kadar duyarlı göreceğiz!
Günün Yazısı
120 bin öğretmen atanması konusunda da yasa önergesi verildi. Okul müdür ve yardımcılarının görevden alınmaları ve yerlerine yapılan atamalar da yine meclis getirildi...

Seçilmiş Cumhurbaşakının yemin töreni için olağanüstü  toplanacak olan TBMM, bakalım bu sorunlara ne kadar duyarlı olacak?

Meclis, yemin törenin hemen öncesinde ya da hemen sonrasında, yeniden tatile girmeden, bu düzenlemeler mutlaka gerçekleşmelidir!..

Yüz binlerce ortaokul mezunu gidecek okul bulamıyor, birinci nakil dönemi tam bir fiyaskoyla sonuçlanmak üzere, öğretmen atamaları bir an önce gerçekleşmezse yeni öğretim yılına milyonlarca öğrenci öğretmensiz girebilir yine aynı şekilde yeni yönetici atamaları konusunda da tatminkar açıklamaların yapılması gerekiyor. 

Örneğin,yarın, bu atamalar, yargıdan dönerse ne olacak?

Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın cevaplaması için TBMM Başkanlığı'na yöneltilen soru önergesindeki, sorular, velilerin şu anda yaşadığı sıkıntıları, ayrıntılı bir şekilde dile getiriyor.

MEB, hiç zaman geçirmeden bu soruları cevaplamalı, yeni çıkış yolları bulmalıdır. Yoksa, yeni öğretim yılına sancılı bir başlangıç yapmış olur.

Bu konuda, Milli Eğitim Müdürleri maalesef Ankara'yı yanıltıyor. Bunu anladıklarında umarız vakit çok geçmiş olmaz!.

Bu arada üniversitelerdeki kayıtlar da başlamak üzere umarız orada da farklı sıkıntılar yaşanmaz. Yurt konusunda ciddi sıkıntıların olduğu kulağımıza geliyor. YURTKUR, eminiz ki gerekli önlemleri alıyordur. Üniversite yönetimleri de bu konuda öğrencilere yol göstermek zorundalar...

Eğitime yönelik tüm gelişmeleri izlemeye ve anında sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sizler de çevrenizde olup bitenlerdan bizi haberadar edin ki, ilgililerin dikkatine sunalım. 

Bu arada tüm haber ve şikayetlere, sizler de kendi yorumlarınızı katar ve oylamalara katılırsanız, o haber ve şikayetlerin önemi ve etkisi o kadar çok artar...

Sorunsuz bir öğretim yılı temennimizi bir kez daha dile getiriyoruz ve bu konuda herkesi katkıda bulunmaya çağırıyoruz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)