adscode
adscode

Bu kafayla, bu kayıtlar zor biter!..

Lislerde nakil dönemi başladı. Ama neredeyse hiç bir okulda boş kontenjan yok. Niye? Çünkü, aynı öğrenciler hem devlet liselerinde, hem de özel okullarda kayıtlı gözüküyor.

Bu kafayla, bu kayıtlar zor biter!..
Günün Yazısı
Birinden birini seçmeliler ki, kontenjan açıkları ortaya çıksın, veliler de ona göre nakil istesin. Ama bu bile yapılamıyor!..

Hiç bir tercihte bulunmayan öğrenciler için belirlenen okullar ise adeta sürgün niteliğinde. Evinden yüzlerce kilometre uzaktaki okullara, zorunlu kesin kaydı yapılan öğrenciler var.

Tıpkı gayri müslüm öğrencilerle dalga geçilircesine imam hatiplere gönderildiği gibi...

İstemeyen, beğenmeyen nakil istesin deniliyor!

Peki nereye?

İşte o sorunun cevabı verilmiyor. Çünkü ortada önerilecek okul yok. Çünkü evlere en yakın tüm klasik liseler, ya meslek lisesi haline getirildi ya da imam hatip.

Öğrenci bu ikisini de istemiyorsa. resmen ortada kalacak...

MEB'in görevi, öğrencileri okuldan soğutmak değil tam aksine onları öğretim sisteminin içerisine çekmektir. Ama yaptığı son icraatler, öğrenciyi de, öğretmeni de, veliyi de çileden çıkartmış durumda.

Ne olur artık bu işi bir çeki düzen versinler!..

2. Nakil Dönemi

Birinci nakil dönemi görünen o ki, boşu boşuna zaman kaybı. Çünkü ortada kontenjan açığı yok. Muhtemelen ikinci kayıt döneminden itibaren, özel okullara kadını yaptıran öğrencilerin, devlet okullarındaki kayıtları düşecek ve onların yarattığı boş kontenjanlara yeni öğrenciler alınacak. Ama bu arada, boşalan bu kontenjanlara, sadece devlet libelerinden değil, özel okullardan da öğrenci gelmeye devam edecek. Yani bir anlamda sürekli doldur boşalt yöntemi devrede olacak.
Bir gün önce, hiç boş kontenjanı olmayan bir okulda, bir kaç saat sonra çok sayıda boş kontenjan olabilecek ve bütün bunları izlemek hiç de kolay olmayacak...


Puanlar düşer mi?

Bize yöneltilen soruların en başında bu geliyor. Geçen yılın yüzdelik dilimlerine göre sıralama yapanlar tam bir hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü puanlar çok yükseldi. Ama meraklanmayın ikinci, üçüncü nakil döneminde puanlarda bir hayli gerileme olacak. Özellikle de yabancı okullarda.
Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Önceki yılların gözlemlerine dayanarak elbette. Çünkü yıllardır aynı kaos yaşanıyor ve MEB düzeltmemekte ısarar ediyor.
Gelişmeleri yakından izlemeye ve sizlerle an be an paylaşmaya devam edeceğiz.
Gün içerisindeki tüm detayları bulabileceğiniz en doğru adrestesiniz...


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    5 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (5)