adscode
adscode

TEOG Maratonu Bugün Başlıyor!

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında yapılacak 2. dönem merkezi yazılıları bugün gerçekleşiyor.

TEOG Maratonu Bugün Başlıyor!
Sınavlar
1 milyon 273 bin öğrencinin ter dökeceği Sınavlarda öğrenciler bugün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girecek. Yarın ise fen bilimleri, TC inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavlarından sorumlu olacak.

TEOG kapsamında yapılan merkezi yazılılar yerleştirme puanının yüzde 70’ini etkiliyor. Geriye kalan yüzde 30’unu ise tüm yazılılar oluşturuyor.

Merkezi sınavda alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liseye geçişte önemli rol oynayacak. Öğrenci velisi, farklı il ve ilçelerdeki okullarda dahil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek.

Tercih işlemlerinde, internet adresine giriş yapılarak, ‘Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım’ ve ‘Tercih yapmak istiyorum’ butonları seçenek olarak sunulacak. Ancak özel okula kayıt yaptırdım tercihini seçenler tercih sistemine dahil olmayacak.

Ayrıca her 2 butonu da kullanmayanlar, sistem tarafından açık liselere kaydolacak. Sınavla öğrenci alacak özel okullar, 24 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirme işlemleri de merkezi olarak yapılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)