adscode
adscode

TEOG ve 1000 kelime ile İngilizce konuşulur mu?

Günlerdir yabancı dili ve yabancı dille eğitimi tartışıyoruz. Liselere giriş için bir milyondan fazla öğrencinin yarışması ve TEOG çilesi de hep bu yüzden değil mi?

TEOG ve 1000 kelime ile İngilizce konuşulur mu?
Günün Yazısı
Peki ülkemizde gerçek anlamda yabancı dil öğretimi ya da yabancı dille eğitim söz konusu mu?..

Bu konu yıllardır tartışılıyor ve içinden çıkmak mümkün değil. Hemen herkesin bu konuda bir önerisi var ama ortak noktada buluşmak mümkün değil.

Biri için olmazsa olmaz gibi gösterilen öneriler, başkaları için hiç de inandırıcı olmuyor.

Peki TEOG için verilen mücadeleye değiyor mu? Okullar açılalı bir ay oldu nakiller hala devam ediyor ve dolması mümkün değil. Hele hele ara sınıflara yapılan düşük puanlı nakilleri görünce şok olmamak elde değil.

Kaç Kelime ile Konuşulur?

Ana dil ya da yabancı dil kaç kelime ile konuşulur ya da keç kelime ile fikir üretilir, bilim yapılır, tartışmalara girilir?

İşte asıl tartışılması gereken konular bunlar. Sokakta konuşacaksanız elki bir kaç yüz kelime yete bilir ama bilim yapmak için öyle bin değil, bir kaç bin kelimenin yeteceğini düşünmek hayalcilik olur.

Konuşanlar, yazanlar daha fazla kelime ile mi bunu yapıyorlar demek de doğru bir yaklaşım olmaz. Kötü örnek hiç bir zaman doğru ya da gerekçe olarak gösterilmemelidir...

Kelime hazineniz ne kadar genişse o kadar özgür, o kadar yaratıcı, o kadar üretkensinizdir.

Ve sanki asıl konuşulması gereken de bu!..


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)