adscode
adscode

TEOG’da başarının anahtarı Kişiye Özel Eğitimde

​TEOG sınavında 6 branşta en çok doğru cevap veren öğrencisi olan Doğa Okulları başarısını, TEOG’da MEB’in belirlediği müfredatla yüzde 100 uyumlu sorularla öğrencilerini sınava hazırlayarak yakalıyor.…

TEOG’da başarının anahtarı Kişiye Özel Eğitimde
Eğitim
TEOG sınavında 6 branşta en çok doğru cevap veren öğrencisi olan Doğa Okulları başarısını, TEOG’da MEB’in belirlediği müfredatla yüzde 100 uyumlu sorularla öğrencilerini sınava hazırlayarak yakalıyor.  

Ortaokulda uygulanan, öğrencilerin akademik gelişiminin yanı sıra kişisel gelişimlerini ortaya çıkaran, SOES (Student Oriented Education System) ile eğitim gören öğrenciler sınav kaygısı yaşamadan TEOG sınavına kendine güven duyarak giriyor.   

Kişiye özel eğitim TEOG’a yüzde yüz uyumlu bir çalışma sistemi oluşturmak ve rehberlik servisi ile sentezlenen çalışmalar başarıyı kaçınılmaz kılıyor. TEOG’a öğrencilerimizi hazırlamak için kullandığımız yaprak testler, TEOG Deneme Sınavları, Konu Tarama Testleri (KTT), Ödev ve Ders Kitapları, Soru Bankları sınava hazırlıkta farkımızı oluşturuyor.  
Bütün bu içerikler tamamen TEOG’da çıkan sorular analiz edilerek Doğa Okulları öğretmenleri tarafından hazırlanıyor. Kasım ayında yapılacak olan ilk TEOG sınavında öğrencilerimiz Doğa Okulları tarafından hazırlanan soruların aynısı ya da bir benzeri ile karşılaşacak.  

Doğa Okulları’nın TEOG’da başarısının temelini şunlar oluşturuyor: 

Akademik Gelişime Anlık Takip Ediliyor 
Türkiye’de değişen sınav sistemine rağmen istikrarını bozmadan başarısını sürdüren Doğa Okulları TEOG sınavlarına hazırlık sürecinde öğrencilerine farklı metotlar ile eğitim sunuyor. Klasik eğitim anlayışını gelişen teknoloji ile birleştiren Doğa Okulları e-doğa portalı ile öğrencilerin akademik gelişmelerini anlık olarak takip ediyor. Eğitim portalından öğrenciler ödev kitaplarındaki ve soru bankalarındaki soruların çözüm videolarına ulaşıyor, vitaminegitim tarafından hazırlanmış yaprak testleri, alıştırmaları çözebiliyor ve ders anlatım videolarını kullanabiliyor.  TEOG için eksik kazanımlarını pekiştirme materyalleri ile tamamlıyor, soru çözüm videoları ile ödev kitaplarındaki tüm soruların çözümlü videolarını seyrederek eksiğini kapatıyor.  

‘Asistanım’ Uygulamasıyla Akademik Başarı Çok Doğal 
Doğa Okulları'nda her öğrencinin bir ‘asistanı’ bulunuyor. Asistan, konu ve kazanım eksiğini belirliyor ve buna göre her öğrenciye başarılı olması için özel yol haritası çıkarıyor. Asistanım uygulamasıyla öğrencilerinin kazanım eksikliğini sistemsel olarak tespit ediliyor ve öğrenciye, bu eksikliklere göre geri bildirimde bulunuluyor. Öğrencilerimizin girmiş oldukları herhangi bir sınavda (yazılı sınav ya da deneme sınavı) eksik yaptığı sorular, kazanımları sistem tarafından tespit ediliyor ve öğrenciye ödev olarak atanıyor. Örneğin; öğrenci birinci TEOG sınavında ‘‘üslü sayılar’’ konusuyla ilgili 3 yanlış yaptı. Sistem bu 3 yanlışın alt kazanım düzeylerini belirliyor ve öğrenciye bu eksiklikleri gidermek için ödev gönderiyor. Böylelikle öğrencimiz bir sonraki deneme sınavına eksikliklerini tamamlayarak giriyor. İkinci deneme sınavında başka eksiklikler tespit edildiyse bunlara yönelik pekiştirme materyalleri öğrencilerimize veriliyor.  

Pekiştirme materyalleri ise iki grupta gönderiliyor. Birinci grup akademik düzeyi yüksek olan öğrencilere daha zor sorulardan oluşan bir materyal; ikinci grupta ise yanlışı, konu eksiği çok olan öğrencilere gönderdiğimiz materyaller yer alıyor. Önce konu eksiğini giderecek bir çalışma kâğıdı ya da konu anlatımlı kısa bir podcast gönderiliyor. Daha sonra konuyla ilgili kolay sorulardan başlamak koşuluyla bir test gönderiyoruz. Öğrencilerimizi bu şekilde sınava hazırlamış oluyoruz. 
 
‘Kişiye Özel Etüt’le Eksik Kalmıyor  
Yıllardır eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçası olan etüt sistemi, öğrencilerin sınavlarda başarıya ulaşması için önemli bir rol oynuyor. Ancak, öğrencilere sınıf sınıf ya da ders ders yapılan etütler çoğu zaman öğrencinin konu ya da kazanım eksiğini tam olarak gideremiyor. Öğrencimiz hangi konu ya da kazanım eksiği varsa o etüte katılma talebinde bulunduğu gibi, yapılan deneme sınavları sonucunda konu/kazanım eksiği aynı olan öğrencilerle birlikte özel etütlere alınıyor. Böylece her öğrenci kendi eksiğini giderecek çalışma grubuna dahil olarak sınava hazırlanıyor.  

Deneme Sınavları Sonrası Anlık Merak Hemen Gideriliyor  
Bütün bir yıl boyunca TEOG’a hazırlanan öğrenciler için deneme sınavları da önemli bir aşama oluyor. Hem yanlışlarıyla hem de başarısıyla yüzleşen öğrenciler kendilerine her sınav sonrası yeni bir çalışma planı oluşturabiliyor. Türkiye’deki tüm okullarla aynı anda deneme sınavlarını uyguluyoruz. Böylece öğrencilerimiz 5.000 civarındaki öğrenci grubuna göre kendini değerlendirme fırsatı yakalıyor.  

Sınav sonuçlarını aynı gün içerisinde, çözümlü videolarla birlikte öğrencilerin kullanımına sunuyoruz. Öğrencilerin genel olarak duyduğu anlık merak duygusunun hemen karşılamak ergenlik dönemini yaşayan TEOG öğrencilerinin başarısını artırıyor.  

Bu yaş grubundaki öğrenciler genel olarak anlık bir merak duyar ve bu ilgisi karşılanamazsa odağını başka bir yere yönlendirir. Dolayısıyla biz TEOG’a hazırlanan öğrencilerin özelliklerini çok iyi bildiğimiz için, o anlık merakını hemen gideriyoruz. Öğrenci sınavdan çıktığı zaman, kaç doğru kaç yanlış yaptığını ve bu yanlışları hangi sorularda yaptığını öğrenmek ister. Bu şekilde online ortamda sorulara çözümleriyle birlikte ulaşabiliyor. Neden yanlış yaptıklarını, soruyu neden yanlış anladıklarını öğrenebiliyorlar. Çünkü soru çözülürken öğretmenler öncelikle öğrencilerin soruları okurken nelere dikkat etmeleri gerektiğini açıklıyorlar. Neden doğru cevabın o olduğuna dair soruda var olan ipuçlarından bahsediyorlar. Bu vesileyle öğrencinin soruyu doğru yanıtlayabilmesi için kullanması gereken argümanlar, öğrenciye bir kez daha sunulmuş oluyor.  

Aslında her bir sorunun çözümü o sorunun ait olduğu konunun özet anlatımı niteliğinde oluyor. Sınav sonrasında da ayrıntılı bir rapor veriyoruz. Bu ayrıntılı raporda öğrencimiz; sınıfında, okulunda, ilinde ve Türkiye genelinde kaçıncı sırada olduğunu görüyor. Deneme sınavının mantığı, öğrencinin gerçek sınav öncesinde eksiğini, tamamlaması gereken alanlarını ona göstermek. Verdiğimiz ayrıntılı raporda öğrencimize herhangi bir konudan kaç tane soru sorduğumuzu, kaç tane doğru yaptığını, kaç tane yanlışının olduğunu gösteriyoruz. Bunun sonrasında sistem geri bildirim olarak öğrenciye, eksik olduğu konuları tespit ederek, uygun olan pekiştirme materyali gönderiyor. 
 
Uzman Eğitim Kadrosu ve Nitelikli Yayınlar ile TEOG’la % 100 Uyumlu İçerik 
TEOG Konu Anlatım Kitapları, Ödev Kitapları, Soru Bankaları, Konu Testleri, Deneme Sınavları, Konu Tarama Testleri ile zengin içeriğe sahip yayınlarla sınava hazırlanmak başarı getiriyor. Binlerce sorudan oluşan yayınlar gerçek sınavda çıkabilecek her türlü soruya karşı öğrenciyi hazırlıyor. TEOG sınavlarına uzman öğretmen kadrosu ve yayınlarla sorunsuzca hazırlayan Doğa Okulları, deneyimli öğretmen kadrosuyla çıkabilecek soruların hızlı ve pratik çözüm yollarını öğretirken üretilen yayınlarla öğrencilere sınavda çıkacak soruların bir benzerini sunuyor. 
 
Dijital Asistan ve Eğitim Koçluğu ile Öğrenciye Özel Çözümler 
Uzmanlara göre sınava hazırlıkta her öğrencinin konu ve kazanım eksikliğini giderecek uygulamalara, motivasyona ve psikolojik desteğe ihtiyacı bulunuyor. Sınavda başarıya giden metotlardan biri de her öğrencinin sınava hazırlıkta bir danışman öğretmeninin olması. Danışman öğretmenler, öğrenciye eğitim koçluğu yaparak ilgi ve yeteneklerine uygun bir kariyer planı yapmasına, konu ve kazanım eksikliğini giderecek çalışma programı oluşturmasına rehberlik ediyor.  

Doğa Okulları'nda sınava hazırlanan her öğrencinin eğitim koçunun yanın da bir de dijital asistanı var. Dijital asistan öğrencinin konu ve kazanım eksikliğini belirler, bu eksikliği giderecek pekiştirme materyali hazırlayarak öğrenciye sunar. Pekiştirme materyalleri öğrencinin konu ve kazanım eksiğine göre konu anlatım videosu, çalışma kağıdı, çözümlü örnek soru veya yaprak testlerinden oluşur. Danışman öğretmende bu süreçte aktif rol alarak öğrenciye sınava hazırlık konusunda rehberlik eder.  
 
TEOG’A hazırlık 5. sınıftan başlıyor! 
TEOG için yapılan merkezi yazılı sınavları test tekniğine sahip olmayı gerektiriyor. Doğa Okulları’nda öğrenciler 5. Sınıfta artan deneme sınavlarıyla soru çözme becerilerini artırıyor. Yaprak test ve ödev kitapları ile soru çözme becerisi gelişen öğrenciler 7. Sınıfta cumartesi günü yapılan TEOG’A hazırlık takviye kursları ile bir taraftan okul yazılı notlarını yükseltirken diğer taraftan 8. sınıfta işlenecek TEOG sınav konularına sağlam temel atıyor. Mayıs ayından itibaren 8. sınıf konularını işlemeye başlayan öğrenciler yaz ödevleriyle birlikte 8. sınıfta TEOG’a yüksek hazırbulunuşluk düzeyiyle ve motivasyonla başlıyor.  

Yaz ve Kış Kampları İle Anlaşılmayan Konu, Çözülmeyen Soru Kalmıyor 
Okullar açılmadan başlayan TEOG’a hazırlık süreci öğrencilerin okullar açılmadan temel konuları halletmesini sağlıyor ve öğrencilerimiz bir adım önde büyük yarışa başlıyor. Yaz ve kış kampında uygulanan etüt, soru çözüm saatleri, konu tekrarları ve grup çalışmaları ile anlaşılmayan konu ve çözülmeyen soru kalmıyor. 

Dolu Dolu Geçen Cumartesiler 
Binlerce öğrencinin girdiği TEOG sınavında bir adım önde olmak hedefe ulaşmak için büyük bir öneme sahip. Bir doğru cevapla binlerce öğrencinin önüne geçmek ve yüksek puan almak TEOG’da mümkün.  Doğa Okulları’nın cumartesi günleri uyguladığı TEOG’a hazırlık kursu ile hafta içi işlenen konular tekrar ediliyor, test çözme becerisini geliştiren uygulamalarla bütün konular eksiksiz olarak pekiştiriliyor.  
 

http://www.dogaokullari.com/teog/

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)