adscode
adscode

TEOG'da Hatalı Olduğu İddia Edilen Fen Sorusuna İtirazlar Yükseliyor

TEOG sınavında Fen ve Teknoloji dersi A kitapçığı 9.soruya itirazlar sürüyor. Hem soru kökü hem de seçeneklerin oluşturulmasında teknik ve bilimsel hatalar olduğunu belirten paylaşımları yayımlamaya devam…

TEOG'da Hatalı Olduğu İddia Edilen Fen Sorusuna İtirazlar Yükseliyor
Sınavlar
''TEOG sınavında Fen ve Teknoloji dersi A kitapçığı 9. sorusunun hem soru kökü hem de seçeneklerin oluşturulmasında teknik ve bilimsel hatalar bulunmaktadır.
 
1. Soru kökü oluşturulurken "bu çalışma ve sonuçları" ibaresi özellikle kullanılmıştır. Çünkü çalışma genetik mühendislik çalışmasıdır ve sonucunda elde edilen ürünler biyomühendisliğin ilgi alanına girer. C şıkkında bu çalışma olarak özellikle vurgulanan konu GENETİK MÜHENDİSLİK tir ve bu şık kesinlikle yanlıştır. Web of Science dan çalışmanın araştırmacılar tarafından yayınlanan orijinal hali değerlendirildiğinde bunun çalışmayı yapan araştırmacılar tarafından d GENETİK MÜHENDİSLİK ÇALIŞMASI OLARAK TANIMLANDIĞI ANLAŞILMAKTADIR. Soru hazırlanırken yapılan çeviri veya yorum hataları düşünen sorgulayan ve doğru cevaba ulaşabilen çocukların mağdur duruma düşmelerine sebep olabilir.

 
Satır içi resim 1
Satır içi resim 2
 
KONU İLE İLGİLİ ORJİNAL BBC HABER METNİ ;
 

Goat Milk With A Little Extra Protein - Bizarre Science

At first glance, Freckles may look like any other goat. She has four legs, two ears, two eyes, a mouth and a nose. Indeed, Freckles looks and acts just like any other farmyard goat. However, Freckles is no ordinary goat. She is the creation of Randy Lewis, a professor of genetics at Utah State University. She is the product of a complex crossbreeding that has produced a super hybrid. Freckles is part goat and part spider.

Yes, that's right. Freckles is part spider.

Freckles is the result of a particular branch of genetic engineering called synthetic biology.''








Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)