adscode
adscode

TEOG'da son durum ne?

Yılan hikayesine dönen lise nakillerinde devlet okulları farkı, özel okullar çok daha farklı bir takvim uyguluyor. Anadolu liselerinde nakiller hala devam ederken, kolejler çoktan kayıtlarına son verdi.…

TEOG'da son durum ne?
Günün Yazısı
Bu yıl liseye girenler için nakil dönemi tam bir macera oldu. Neredeyse ara Sınavlar başlamak üzere ama hala nakiller tamamlanabilmiş değil. Örneğin yarın yeni listeler açıklanacak.

Peki nakillerden umudu kesip bulunanla yetinmek mi gerekir yoksa inatla yola devam etmekte yarar var mi?

Görünen o ki bu konuda uygulanabilir bir takvim ve kararlılık yok. Isteyen istediği gibi hareket edebiliyor. Zaten bu noktada MEB de devreden çıkmış durumda. Kararı il ve ilçe milli eğitim müdürleri veriyor. Ama bu konuda da ortak bir uygulama yok. Aynı mahallede oturan ve evine uzak bir okula yerleştirilen iki öğrenciden birisi yakın bir okula nakledilirken, diğerine aynı fırsat tanınmıyor. Hem de kontenjan açığı varken!

Benzer uygulama farklılığı devlet ve özel liseler arasında da var. İşte size kayıt ve nakilleri ta en başından beri büyük bir titizlikle izleyen bir velimizin geldiği son nokta:

Şimdi ne olacak?

''Merhaba Abbas Bey

Bugun Alman ve Avusturya liselerini aradim . On kayit yapacakmisiniz kontenjan acigi olursa diye sordum . Kontenjan acigi olsa bile on kayit acmayacagiz dediler . Bu sene on kayit islemlerini kapatmislar . Oysa devlet okullari Ocak 2015 e kadar devam edecekmis gecislere . Allah icin ulkede bir standard yok . Herkes bir yol tutturmus ilerliyor . Hesap soran yok kontrol eden yok  . Herkes kafasina gore hareket ediyor.

Cok cok tesekkur ederim dertlerimize ortak oldugunuz icin. Baska bir egitim mucadelesinde/savasinda yine degerli tavsiyerinize basvurmak bize mutluluk ve guc verecektir.

Biz artik Saint Joseph e park ettik . Kapilar kapandi . Bunada sukur deyip yola devam edecegiz . Cocuklara en iyi sekilde egitim verebilmek icin varimizi yogumuzu koymaya devam edecegiz .

Saglikla kalin . Sagolun var olun .

Saygilarimla''


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)