adscode
adscode

TEOG'da yeni hafta yeni umutlar getirecek mi?

​Yılan hikayesine dönen nakillerde yeni bir döneme giriyoruz. MEB'in stratejisi, velileri yılgınlığa sürükleyip, bu yarıştan kopmalarını sağlamak ve nakilleri unutturmak.

TEOG'da yeni hafta yeni umutlar getirecek mi?
Günün Yazısı
Veliler ise bugüne kadar hiç olmadık bir şekilde sonuna kadar mücadele verme duygusu içindeler. Yani o kontenjanları kolay kolay bırakacağa benzemiyorlar. Peki ne olur?..

18 bin boş kontenjan hiç de az değil. Fiiliyat da çok daha fazla. Kayıtlı gözüküp de okula gitmeyenler, bu sayıya dahil değil. Bir kaç hafta sonra onlarda belli olduğunda karşımıza devasa rakamlar çıkarsa hiç şaşırmayalım.

İlk haftalarda devamsızlık kaydı tutulmadı. Hala tutmayan okullar var çünkü önlerini göremiyorlar. Keşke en azından, hangi okulda  kaç gelmeyen var o belli olsa da yerine yeni öğrenciler alınsa. Kimilerinin sevmediği okullar, bazılarının hayal ettiği okullar olabilir. Bu yüzden daha net bir tablonun ortaya konulması, sevindirici olur.

Kolejler

Dikkat edilirse özel okul puanları hala yeterince düşmedi. Çünkü o okullara gidecek öğrenciler patinaj yapmakla meşguller, onlar yerlerini bulsa, özel okullarda, özellikle yabancı okullarda önemli düşüşler ve  açıklar ortaya çıkacak...

Bu hafta dananın kuyruğunun kopacağı önemli haftalardan birisi, bakalım ne olacak?..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)