adscode
adscode

Türk Eğitim Derneği 90 Yaşında

1928 yılında Büyük Önder Atatürk'ün yol göstericiliğinde kurulan Türk Eğitim Derneği, 90'ıncı yılında verdiği resepsiyon ile siyasetten bürokrasiye, sanattan diplomasiye birçok önemli ismi bir araya getirdi.…

Türk Eğitim Derneği 90 Yaşında
Vakıf ve Dernekler
Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet değerlerini sonsuza kadar yaşatacak nesiller yetiştirmek için var gücüyle çalışarak geçirdiği 90 yılı geride bıraktı. Türk Eğitim Derneği, 90'ıncı yaşını Ankara Bilkent Otel'de, düzenlenen özel bir resepsiyonla kutladı.
 
Bir ilk yaşandı
Siyasetten iş dünyasına, sanat camiasından eğitim dünyasına kadar pek çok ismin katıldığı resepsiyonda bir ilk yaşandı. Cumhuriyet tarihinin dokuz milli eğitim bakanı (Ali Naili Erdem, Vehbi Dinçerler, Köksal Toptan, Turhan Tayan, Mehmet Sağlam, Metin Bostancıoğlu, Necdet Tekin, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz) ilk kez aynı karede yer aldılar. Gecede konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Eğitim Derneği'nin 90'ıncı yılını kutlayarak öğrencilere kişilik, yetenek ve kabiliyetlerini en üst düzeyde geliştirmeleri için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalıştıklarını söyledi.
 
Bakan resepsiyonda açıkladı
Bakan Yılmaz, önümüzdeki dönemde ilkokulları, mesleki eğitim ve özel eğitim kurumlarını da Fatih Projesi kapsamına alacaklarına işaret ederek, "Kodlama derslerinin uygulamalı işlenebilmesini sağlamak için öğrencilerimize tablet yerine klavyeli bilgisayarlar dağıtmayı planlıyoruz." açıklamasını yapıtı.
 
“Hayalimiz; bu ülkede parası olmadığı için adil eğitim göremeyecek tek bir çocuk bırakmamak"
Gecenin ev sahibi Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise "Milli bir kuruluş olarak bir tarihi yaşıyoruz ve bugün neredeyse bir asrı devirdik. Bu ülkeye, bu millete hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Türk Eğitim Derneği bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye'nin her tarafına yayılarak eğitime öncülük edip, yoksul çocukların geleceğini aydınlatmak için mücadele ediyor; parası olanlardan para kazanıp, parası olmayanlara aktarıyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitimin önünü açmaya çalışıyoruz. Bu bir onur gecesidir. Hayalimiz; bu ülkede parası olmadığı için adil eğitim göremeyecek tek bir çocuk bırakmamak. Annesi babası zengin olan çocukların olduğu kadar, parası olmayan çocukların da eğitim alabilmeleri için mücadele edeceğiz" dedi.
 
TED Ankara Koleji öğrencileri ve öğretmenleri büyüledi, Murat Karahan TED için söyledi
Resepsiyonda TED Ankara Koleji öğrencileri ve öğretmenlerinin sahneledikleri dans gösterileri katılımcılardan büyük ilgi gördü. TED Ankara Koleji mezunu olan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan da “İlkokuldan lise son sınıfa kadar çok severek okuduğum TED'in bu önemli gecesinde yer almaktan onur duyuyorum” diyerek İtalyan besteci Eduardo di Capua'nın klasikleşmiş eseri “O Sole Mio” yu seslendirdi.
 
Siyaset ve iş dünyasının önemli isimleri bir araya geldi
Resepsiyona AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ATO Başkanı Gürsel Baran, çeşitli partilerin siyasi temsilcileri, ayrıca iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)