adscode
adscode

Türkiye'de 68 bin Suriyeli çocuk eğitim alıyor

​Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 220 bini aşkın sığınmacının çoğunluğunu çocuk ve gençler oluşturuyor.

Türkiye'de 68 bin Suriyeli çocuk eğitim alıyor
Eğitim
Suriyeli çocuklar için Türkiye'de kurulan 16 çadırkent ve 6 konteyner kent, hem yeni bir barınma merkezi, hem de yeni bir eğitim anlamına geliyor.

Suriye'den Türkiye'ye sığınanlar arasında, eğitim çağında bulunan 68 bin 638 çocuk bulunuyor. Suriyeli çocuklara temel eğitim Suriye ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlıkları müfredatına göre veriliyor. Suriyelilerin barınma merkezlerinde eğitim alabilmesi için Kızılay ve AFAD tarafında, 850 derslikli okullar oluşturuldu. 

Suriyeli çocuklar için eğitimler, okul öncesinde başlıyor. Dil problemi konusunda çocuklar daha şanslılar. Çünkü yaşları küçük olduğundan, ebeveynlerine göre daha hızlı ve daha kolay dil öğrenebiliyorlar. Suriyelilere ilk olarak Türkçe eğitim veriliyor. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli öğretmenlerde kamplarda görev yapıyor. Suriyeli öğretmenlerde, çocuklara Suriye Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim veriyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)