adscode
adscode

Üniversiteler Yasta! Etkinlikler,Törenler İptal Edildi

Soma'daki maden kazası ülkeyi yasa boğdu. Festivaller kapsamında konserler düzenleyen üniversiteler tüm etkinlik programlarını,törenlerini, davetlerini, Soma faciası nedeniyle iptal etti.

Üniversiteler Yasta! Etkinlikler,Törenler İptal Edildi
Türkiyeden Haberler



T.C. HALİÇ ÜNİVESİTESİ "BAHAR KONSERİ" İPTAL EDİLDİ


Soma'da yaşanan elim olaydan ötürü T.C. Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümü tarafından 15 Mayıs Perşembe Günü gerçekleştirilecek olan “Bahar Konseri” iptal edilmiştir.

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

Soma’da meydana gelen elim maden ocağı kazası sebebiyle
20-21-22 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan İstanbul Aydın Üniversitesi “Bahar Şenliği” iptal edilmiştir.
 

 

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ
Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle, İstanbul Kemeburgaz Üniversitesi’nde 15 Mayıs Perşembe günü ( yarın ) düzenlenecek Uluslararası Öğrenci Günü ve 16 Mayıs Cuma günü düzenlenecek olan Bahar Şenlikleri iptal edilmiştir.
Bugün Soma’da ölen vatandaşlarımız için tüm öğrenciler üniversite bahçesinde saygı duruşunda bulunmuşlardır. 

GAÜN PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ
Soma’da yaşanan maden ocağı kazası nedeniyle ulusal yas ilan edilmiş olup, eğlence ve müzik içerikli aşağıdaki etkinliklerimiz iptal edilmiştir.


15 Mayıs 2014        “Horasandan Anadolu’ya Bir Göçün Türküsü”
15 Mayıs 2014         “Oğuzeli MYO Bahar Şenlikleri”
19 Mayıs 2014         “Türk Halk Müziği Konseri”


                                Prof. Dr. M. Yavuz  COŞKUN
                               GAÜN Rektörü



 

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

-''İstanbul Şehir Üniversitesi'nde 15 Mayıs Perşembe günü planlanan Bahar Şenliği, Soma'da yaşanan ve hepimizi yasa boğan olaydan dolayı iptal edilmiştir.
 Saygılarımızla bilginize sunarız''

BARTIN ÜNİVERSİTESİ
-Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından Bartın’da programlanan etkinlikler iptal edildi.
Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan felaketin ardından Bartın Üniversitesi’nin Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen Mustafa Ceceli, Selçuk Balcı ve Haluk Levent gibi sanatçıların katılacağı etkinlikler iptal edildi. Konuyla ilgili Bartın Üniversitesi Senatosunun aldığı karar doğrultusunda yapılan açıklama şöyle: “Manisa’nın Soma ilçesinde çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına neden olan elim kaza, tüm ülkemizi olduğu gibi Bartın Üniversitesi camiamızı da derinden üzmüştür. Bu nedenle üniversitemizin 5. Bahar Şenlikleri Üniversitemiz Senatosunun kararıyla iptal edilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet, yaralı madencilerimize acil şifalar diliyoruz."
“BELEDİYE FESTİVALİ DE ERTELENDİ”
Yaşanan felaketin ardından Bartın Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Çilek Festivali etkinliklerinin de ertelendiği duyuruldu. Bartın Belediyesinden yapılan açıklamada; 18 Mayıs 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Hıdrellez Eğlenceleri’nin iptal edildiğini, 28 Mayıs - 2 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 32. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali’nin ileri ki bir tarihe ertelendiği belirtildi.

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
13 Mayıs 2014 Salı günü Soma’da yaşanan maden faciası sonucu yapılan açıklamalardan 200’ün üzerinde işçimizin hayatını kaybetmiş olduğu ve bu sayının daha da artacağı endişesinin sürdüğü anlaşılmaktadır. Bu elim kaza nedeniyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bahar Şenliği konserleri 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü itibarıyla iptal edilmiştir. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz.


BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle eğlence etkinliklerini iptal ettiğini bildirdi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle baş sağlığı mesajı yayımladı. Öte yandan 20. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası kapsamındaki eğlence programlarının da iptal edildiği bildirildi.

Rektör Özer mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Manisa ili Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden maden işçisi kardeşlerimizin ölüm haberini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletçe yüreğimizi kanatan, ülkemizi yasa boğan bu elim hadisenin acısını derinden hissediyoruz. Emeğin ve alın terinin anlamının en iyi okunabildiği bir coğrafyada yaşayan insanlar olarak karaelmas uğruna canlarını yitiren emekçilerin şehadet haberini almanın üzüntüsü içerisindeyiz. Faciada hayatını yitiren işçilerimize Allah’tan rahmet diler, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz. Meydana gelen elim hadisede şehadete yürüyen işçi kardeşlerimizin acısını derinden hissediyor; halen toprak altında bulunan kardeşlerimizden güzel haberler almayı yürekten diliyor; yaralı kurtarılanlara acil şifalar diliyoruz. Bu kahreden gelişme dolayısıyla Üniversitemizde devam eden 20. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası kapsamındaki eğlence programlarını iptal ediyoruz. Başımız sağ olsun.”

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ



AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 12 Mayıs'ta başlayan 17'nci Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği'ndeki konser ve eğlence etkinlikleri, Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle senato kararıyla iptal edildi.

AÜ Senatosu, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başkanlığında sabah saatlerinde toplanarak, üniversitenin 17 yıldır geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği kapsamındaki eğlence etkinliklerini ve konserleri iptal etti. Bu kararla, 16 Mayıs Cuma günü sona erecek şenlikler kapsamında Model, Gökçe ve Mustafa Sandal konserleri iptal olurken, şenlik alanında yapılacak eğlence amaçlı etkinlikler de iptal edildi.
Senato kararında, "Manisa ilimizin Soma ilçesinde yer alan kömür madeninde meydana gelen patlama sonucu çok sayıda maden işçimiz hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır. Akdeniz Üniversitesi Senatosu olarak bu elim hadisenin son olması temennisi ile hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, yakınlarına ve necip Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz" denildi.
Şenlikler kapsamındaki akademik faaliyetler ve kültürel etkinliklerin devam edeceği kaydedildi.


NUH YAZGAN ÜNİVERSİTESİ - NİĞDE ÜNİVERSİTESİ

Kayseri'deki Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile Niğde Üniversitesi de Soma'da maden ocağındaki yangın nedeniyle bahar şenliklerini iptal etti.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"13-15 Mayıs'ta yapılacak olan 3. öğrenci bahar şenliği, Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle iptal edilmiştir. Maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz."
Niğde Üniversitesi de kurumsal internet sayfasını karartarak başsağlığı mesajı yayımladı.

Üniversitede gerçekleştirilecek bahar şenliklerinin iptal edildiği duyurulan mesajda, "Milletimizi derin bir üzüntüye boğan bu müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diler, mahsur durumdaki madencilerimizin sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" denildi.

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Bilim ve bahar şenlikleri iptal edildi
Türkiye’yi yasa boğan Soma’daki maden faciası nedeniyle Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), bugün başlayacak olan 17’nci Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği’ni iptal etti. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da başsağlığı mesajı yayımladı.
SDÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, 14-16 Mayıs günleri arasında düzenlenecek olan şenliğin iptal edildiği duyuruldu. SDÜ’nün bahar şenlikleri kapsamında bu akşam Beyazıt Öztürk, Bengü, Kubat ve Hayko Cepkin, yarın Yüksek Sadakat son gün ise Murat Göğebakan ile Göksel’in konserleri vardı.
Rektör Prof. Dr. İbicioğlu da maden faciasıyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayımladı. Prof. Dr. İbicioğlu, mesajında şöyle dedi:
"Dün Soma’da meydana gelen maden ocağı kazasının ardından çok sayıda vatandaşımızın Hakkın rahmetine kavuştuğunu, derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyoruz. Tek dertleri geçim sağlamak olan bu işçilerimizin feci şekilde can vermeleri tarifsiz bir acıdır. Kazada hayatını kaybeden işçilerimize, Cenab-ı Hak’tan rahmet, geride kalan acılı ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizde ve dünyada bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını temenni ediyorum."

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Pamukkale Üniversitesi de Bahar Şenlikleri’nin ertelendiğini internet sitesinden şu ifadelerle duyurdu.
“Pamukkale Üniversitesi Bahar Şenlikleri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda madencinin hayatını kaybettiği patlamadan dolayı ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadelerine yer verildi.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ
Yaşar Üniversitesi’nde bahar şenlikleri iptal
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki kömür madeninde yaşanan facia nedeniyle, bahar şenlikleri kapsamında düzenlenecek tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde yaptığı açıklamada, faciada hayatını kaybeden tüm işçilerin ailelerine baş sağlığı ve sabır diledi. Barkan, “Yürekler kan ağlarken Yaşar Üniversitesi’nin eğlenmesi elbette mümkün değil. Bizim yüreğimiz Soma için atıyor. Faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarının yürek acısını bizler de paylaşıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.   

KOÇ ÜNİVERSİTESİ

“Koç Üniversitesi’nin 20. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bu akşam gerçekleştirilmesi planlanan Daniel Barenboim yönetimindeki Staatskapelle Berlin Orkestrası konseri, Soma’daki maden işletmelerinde yaşanan facia sebebiyle ertelendi. Yaşamını yitiren işçilerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Türkiye Öğrenci Konseyi'nden Duyuru
Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu ise, twitter hesabından yaptığı açıklamada, üniversitelerde yapılacak bahar şenliklerinin iptali için çalışma başlattıklarını ve bütün üniversitelerde şenliklerin iptal edileceğini duyurdu.





GEDİZ ÜNİVERSİTESİ
GedizFest’14 yapılmayacak


AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Akdeniz Üniversitesi’nde şenlikler iptal:



FATİH ÜNİVERSİTESİ




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)