adscode
adscode

Yaşar Kemal'in hayati tehlikesi sürüyor

Yazar Yaşar Kemal, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kemal, yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altına alındı.

Yaşar Kemal'in hayati tehlikesi sürüyor
Kültür Sanat
 


Yazar Yaşar Kemal, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 92 yaşındaki Yaşar Kemal, solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Kemal'in, yoğun bakım ünitesinde, solunum cihazına bağlı olarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

Başbakan Davutoğlu geçmiş olsun dileklerini iletti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yazar Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Davutoğlu, öğle saatlerinde solunum güçlüğü ve kalp ritmi bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesine kaldırılan yazar Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini sundu.

Başbakan Davutoğlu'nun, Yaşar Kemal'in sağlık durumunu yakından takip ettiği ve sağlığına kavuşması için gerekenlerin yapılması için talimat verdiği kaydedildi.

Prof. Dr. Karan: Maalesef hayati tehlike var şu anda

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal'in solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritmi bozukluğu tanılarıyla yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını belirtti.

Kemal'in bilinci kapalı ve solunum sıkıntısı olduğu için solunum makinesine bağlı olduğunu belirten Karan, akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle  tedavi uygulandığını anlattı. Karan, kalp ritmini yavaşlatıcı ve pıhtı atıcı komplikasyonlara karşı önlem aldıklarını anlattı.

Prof. Dr. Karan, Yaşar Kemal'in durumunun yakından izlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Solunum parametrelerini yakından izlemek gerekiyor. Bu nedenle aletler yardımıyla kalp ritmi, tansiyon, solunum ve diğer ilgili parametreler yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Ciddi bir hastalık tablosu. Dileğimiz uygun tedaviler altında kısa zamanda olumlu cevapları görebilmek" diye konuştu. 

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, gazetecilerin, "Hayati tehlike var mı? sorusuna "Maalesef hayati tehlike var şu anda" karşılığını verdi.

Bir gazetecinin "Yaşar Kemal, daha ne kadar yoğun bakımda kalır?" sorusu üzerine Karan, "Bu konuda bir tahminiz söz konusu değil, ciddi bir durum. Hastanın vereceği cevaba göre bunu zaman gösterecek" dedi.

Prof. Dr. Karan, Yaşar Kemal'e diğer hastanelerde yapılan tedavilerde bir aksaklık veya yanlışlık olmadığını vurguladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Yaşar Kemal'i ziyaret etti

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaşar Kemal'in sağlık durumu ve tedavisiyle ilgili düzenlemeleri doktor arkadaşlar yapıyorlar. Ama ben kendisini yoğun bakım koşullarında ziyaret ettim. Şuuru yarı açık, biraz uyutuluyor. Ama neticede iletişim kurulabiliyor" dedi.

Yaşar Kemal'in, akciğer yetmezliği ve akciğerinde bir pnömonik infiltrasyon nedeniyle genel durumu bozularak bugün hastaneye geldiğini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Zaten son dönemde belirli hastalıkları dolayısıyla tedavi gören bir hastamız. Ama son yoğun bakım koşullarına getiren ve tedavi gerektiren durumu, akciğerlerindeki bir pnömonik infiltrasyon ve akciğer yetmezliğine bağlı diğer sorunlarının da bir bütüncül olarak tedavisinin yapıldığı koşullar var. Tabi gerek yaşı, gerek diğer sağlık sorunları nedeniyle çok yönlü tedavisi yapılıyor. Ümit ederim ki tedaviden olumlu neticeler alınacaktır."

Yaşar Kemal'in, tedaviye daha yeni başladığı için cevap veremediğini ama neticede yeni geldiğine göre durumunun solunum açısından da diğer fonksiyonlar açısından da daha iyi olduğunu belirten Müezzinoğlu, Yaşar Kemal'in hayati tehlikesinin devam ettiğini vurguladı.

Müezzinoğlu, "Neticede diğer sağlık sorunlarına ilave gelen sorunlar nedeniyle yakın takipte, inşallah daha iyi olacak" ifadesini kullandı. 

Bakan Müezzinoğlu'na, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet eşlik etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)