adscode
adscode

YYÜ 26 Aralıkta Eğitime Başlıyor!

Van'da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından binaları büyük hasar gören ve Şubat 2012'ye kadar eğitim ve öğretime ara verilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), alınan yeni bir kararla 26 Aralık'ta…

YYÜ 26 Aralıkta Eğitime Başlıyor!
Üniversite

Van'da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından binaları büyük hasar gören ve Şubat 2012'ye kadar eğitim ve öğretime ara verilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), alınan yeni bir kararla 26 Aralık'ta yeniden eğitim ve öğretime başlayacak.  4 grup halinde hızlandırılmış eğitimin verileceği üniversiteye devam zorunluluğuda olmayacak. Ayrıca öğrenciler yeni açılacak bir link üzerinden interaktif olarak eğitimine devam edip sınavlara hazırlanabilecek. Nisan ayından itibaren de ünversite normal eğitimine başlayacak.

23 Ekim'deki 7.2 ve 9 Kasım'daki 5.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan ve adeta hayalet kente dönen Van'da hayatın yeniden normale dönebilmesi için YYÜ eğitime başlama kararı aldı. Van Merkez'de 16 bin öğrencisi bulunan YYÜ Şubat ayına kadar ara verdiği eğitim ve öğretime 26 Aralık'ta yeniden başlayacak. Arçılardan dolayı devam zorunluluğunun olmayacağı belirtilirken, her fakülte 13-15 gün içinde hızlandırılmış olarak eğitimini tamamlayacak. İlk eğitime başlayacak bölümler ise Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakülteleri olacak. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, deprem sonrası yoğun bir çalışma içinde 9 ayrı senato kararı aldıklarını söyledi. Özellikle eğitimi başlatabilmek için çok önemli planlar yaptıklarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Battal, yoğunlaştırılmış eğitimle geç saatlere kadar eğitim verilip 9 haftalık açığın kapatılacağını söyledi. Rektör Battal,26 Aralıkta açılacak eğitimde öğrencilere devam zorunlululuğu da getirilmedi. Artıçalrdan dolayı devam etmek istemeyenler olabilir. Bu öğrenciler için internet üzerinden yeni bir link açıyoruz. Öğrenciler buradan eğitimlerini interaktif olarak alıp sınavlarına hazırlanabilecekler. Alt yapımızı tamamladıktan sonra da en geç 15 Nisan 2012'de ikinci yarıyıla normal olarak başlayacağız dedi.

AA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)