adscode
adscode

Okulların Her Etkinliğe Para İstemesi Velileri Yoruyor

Okullarımızın her anlamda öğrencilerinin gelişmesi için güncel faaliyetlerle, gezi, hobi ve yetenek kursları düzenlemeleri çok güzel bir şey.

bpelister@hotmail.com




Ama son zamanlarda bu iş öyle bir hal aldı ki her hafta bir şekilde Velilerin cebinden bir şeyler çıkıyor.

Oyun parkı Gezileri, okula gelen tiyatro,10D sinemalar ve daha birçok farklı etkinlik.

Tabii ki tüm bu yapılanlarının bir maliyeti olduğu kabul ediyoruz, bizim eleştirimiz bu konuda kantarın topuzunu kaçıranlara.

Bu konuda bir örnek verirsek ; İstanbul’da İlkokul 1.sınıfa giden bir öğrenci için Velisinin  yapmış olduğu bir yıllık extra harcama 2.000TL yaklaşıyor.( Tatil Kitabı, Okuma Kitabı, okul sonrası Etüt, İngilizce Kursu, Spor Kursu, Okula tiyatro, sinema, oyun parkı gezisi..vb)

Devletimiz ısrarla ve özenle Velilerin omzundan maddi anlamda birçok yükü almaya çalıştıkça  (ücretsiz kitap, ücretsiz servis, ücretsiz hafta sonu kursları, yabancı dil, hobi, beceri kursları,24 saat açık çalışma salonları, ücretsiz pasaport)  birileride Velilerin karşısına yeni yeni masraflarla çıkıp yapılan tüm bu olumlu gelişmeleri bir anda yerle yeksan edebiliyor.

Bu arkadaşlarımızın bu konudaki savunmaları ise okullarımızın devlet tarafından karşılanmayan extra masraflarının bu tip etkinliklerden kazanılan paralarla ödeniyor olması. ( Ek Temizlik çalışanı, güvenlik görevlisi,kırtasiye..vb)

Bu fedakâr çabalarını tabii ki takdirle karşılıyoruz ama olması gereken tüm bu yapılanların Kâr amacı gütmeden maliyetine yapılması gerektiğidir.

Aksi takdirde gerçekten maddi durumu olmayan velilerimizi çocukları ile karşı karşıya getirip zorda bırakmış olursunuz.

Çünkü arkadaşlarını gören çocuğun bunları istememesi imkânsız ve eğer bu dileğini de yerine getiremezsek işte o zaman evde küçük kıyamet koptu demektir.

Bizim eleştirimiz Velilerin bu iyi niyetini suiistimal edip bu işi ticarete dökenlere yoksa işini hakkı ile yapanlara her zaman olduğu gibi boynumuz kıldan ince.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)