adscode
adscode

YKS‘de Gevşemek Yok,  Sınav Yine Zor, Yine Seçici Olacak

Sınavın 25 Temmuz'a ertelenmesini bir de bunun üstüne 12. sınıf müfredatının 2. döneminden soru sorulmayacak olmasını çok farklı anlayan arkadaşlar var.

bpelister@hotmail.com




Farklı anladıkları kısım ise  ‘sınavın çok kolay olacağı’ yanlışına kendilerini inandırmaları.

Arkadaşlar böyle bir şey mümkün değil!

Çünkü YKS bir sıralama sınavıdır.

 Yani en fazla net yapanın tercih yapma önceliği olduğu bir sınav.

Ayrıca bu sınavdan şu anda çıkartılan konular genel sınava oranı tüm dersler bazında en iyimser oranla % 15 ‘i geçmez.

Çünkü TYT ve AYT ‘nin soru dağlımı yalnızca Lise müfredatını değil öğrencinin ortalama 5.sınıftan 12 sınıfa kadar olan tüm ortaöğretim hayatını kapsar.

Öğrencilerin bu sınavın kolay olacak demesinin de tek sebebi ise AYT ‘nin amiral gemisi olan Matematik II konularının çıkmayacak olmasından kaynaklanıyor.

Çünkü bu konular AYT’nin  en önemli  ve zor ders konularını oluşturan Türev ,İntegral, Uzay geometri ..vb gibi sınavı kapısını açan’ koç başı’ tarzı sorular.

Tamam, bu sene bu zor konular ve soruları yok ama ilk 10 -50 bin bandındaki öğrencilerin seçimi bu konular olmadan da çok rahat bir şekilde olur.

Öğrencilerin Eğitim hayatlarındaki öğretilmiş tüm konularının daha ince detayları ve soru türetmeleri ile yine zaman karşı bir sınav da sorularak bu eleme ve seçme çok rahat yapılır.

Peki, bu konuları bilmeden nasıl doktor mühendis olunur diyenlere de cevabımız çok basit;

Bu konuları da görmeyen öğrencilere gelecek yıl kazandıkları Üniversitelerde de bu dersler çok rahat bir şekilde gösterilebilir.

Şunu da söylemeden geçmeyelim sınavın Temmuza ertelenmesini o zamanın hiç gelmeyeceği şeklinde yorumlayan arkadaşlar,  merak etmeyin o cumartesi ve Pazar sabahları aslında çok yakın ve o günler de gelecek inşallah.

Şimdi en önemli uyarımızı yapıyoruz!

Herkes bu zorunlu Tatil sonrası Okuluna Kursuna koşmalı ve hiç bir şekilde rehavet kapılmadan en önemlisi devamsızlık yapmadan sınava kadar kendisini zorlamalı.

Yoksa Haziran ve Temmuz sıcakları ile yapılacak devamsızlıklar , boş vermişlikler, motivasyon eksiklikleri ve aman artık ne olursa olsun demelerin faturasını seneye tekrar hazırlanarak ödersiniz, bizden söylemesi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)