adscode
adscode

Öğrencilerin sanatsal ve sportif başarılarını desteklemiyoruz!

Sporda, resimde, müzikte, edebiyatta başarılı çalışmaları olan çocukları önemseyelim, onlara değer verelim.

gurbetduymus@gmail.com




Hep söylüyoruz ya çocukların ilgi ve yeteneklerine bakalım. Resmi, müziği, edebiyatı sporu önemseyelim, diye . Peki bakıyor muyuz çocukların yeteneklerine, önemsiyor muyuz çocukların bu alandaki başarı ve yeterliliklerini? Koskocaman bir “Hayır!”

Bakın diyoruz ki yabancı ülkelerden sporcu transfer etmeyelim. Altyapıdan sporcu yetiştirelim. Peki takım sporlarında şampiyon olan çocukları hiç takip ettik mi, okullarını onları yetiştiren hocalarını, koçlarını merak ettik mi? Basında boy boy gördük mü çocukları? Hayır, haber değeri yok, yok görülüyor.  Ama bir LGS veya YKS Türkiye 1,2 ve 3.lüğü olsa ne hikmetse herkes orada, herkes sahnede; boy boy  fotoğraflar…Çünkü akademik başarıyı büyüğümüzden küçüğümüze  hepimiz her şeyden çok önemsiyoruz. Hoş orda da çocukları yetiştiren emektar öğretmenler yine yok ortada; öğretmenler dışında herkes sahnede. Çocuklar kompozisyonda derece yapıyorlar, şiirde nefis işler çıkarıyorlar; il, ilçe, Türkiye dereceleri alıyorlar . Kimse bu çocukları tebrik bile etmiyor.  Kimse öğretmenlerine bir ”Elinize sağlık hocam!” demiyor. Resimde müthiş çizimler, grafikte müthiş tasarımlar çıkarıyor çocuklar. Bunların arkasında çocukları önemseyen ve destekleyen öğretmenler var .Kimse ne öğretmeni görüyor ne çocukları görüyor.

Yüzme, futbol, basketbol, halk oyunları… aklınıza gelebilecek her alanda çocuklar ve öğretmenler muhteşem işlere imza atıyorlar. Gören, duyan yok!

Meslek liselerinin grafik ve tasarım bölümlerinde muazzam yetenekli çocuklar var, peki biz bu çocukları teşvik etmek için ne yapıyoruz? Göz önüne getirmek için ne yapıyoruz?  HİÇ!..

İlçe düzeyindeki başarılarda ilçe müdürleri, il düzeyindeki başarılarda il müdürleri veya onların görevlendireceği bir yetkili bu çocukları kabul etse, imkanlar ölçüsünde çocukların başarısını tebrik etse çocukların gönlünü alsa en basitinden bir başarı belgesi verse çocuklara ve öğretmenlerine fena mı olur? Hiç mi teşvik etmez başkalarını da?

Biz çocukları, öğretmenleri motive etmek zorundayız  ama  onore ederek ama en azından Milli Eğitim Bakanımızın yaptığı gibi bir başarı belgesi vererek  öğretmenin, öğrencinin çalışmalarının devamı için moral ve motivasyon önemlidir. Bir güzel söz, bir teşekkürle öğretmen de öğrenci de dünyaları deviriverir.

Sıradanın dışına çıkan, muhteşem başarılara imza atan birçok öğretmen bir süre sonra görünmez oluyor. Niçin biliyor musunuz? Yaptığı onca kıymetli çalışmanın, normalin  tanımı dışında yaptığı maddi, manevi fedakarlıkların hiçbir kıymeti yok. Evinden ailesinden, yaşamından feragat etmiş; karşılığında ne bir teşekkür ne bir güzel söz!

Oysa kazanacağımız her çocuk geleceğe sağlam bir yatırımdır. Çocukların çalışmalarını önemsemezsek devamını sağlayamayız. Öğretmenlerimizi desteklemezsek bir süre sonra onları tüketiriz; sıradan olmaya iteriz.

Ne mi yapmalıyız?

Sporda, resimde, müzikte, edebiyatta başarılı çalışmaları olan çocukları önemseyelim, onlara değer verelim. Ellerinden tutalım, bir başarı belgesi verelim, üç beş güzel söz söyleyelim. Artık yıllardır söylemde kalan eylemde karşılığı olmayan ya da bizim haberdar olmadığımız akademik sınavlarda  ”spor ve sanatsal faaliyetlerde ulusal başarılara imza atmış çocuklara ek puan verme” durumunu uygulamaya koyalım.

Veli : Ben bu çocuğu  boşuna resim kursuna gönderdim, boşuna müzik dersi alıyor, boşuna voleybol, basketbol…oynuyor,; yazma, çizme işi boş iş…diye düşünüp çocukları sınava hazırlarken keyif aldıkları bu işlerden çekip koparmasın.  Çocukların ruhunu besleyemiyoruz. ”X,Y,Z kuşağı” diyoruz, bir sürü şey diyoruz çocuklara ,   gençlere  ; bizim hiç mi eksiğimiz yok? Hep mi desteğimiz tam .

Okul Müdürleri

İlçe Müdürleri

İl Müdürleri

Genel Müdürler  izlere bağlı birimlerde başarılı olan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi destekleyin, onlara değer verin!

Emin olun dönüşü ülkemize, geleceğimize olacak!  Yarışmalara , faaliyetlere  katılım kendiliğinden olacak. Saha hareketlenecek , eğitime renk gelecek .Moral ve motivasyon artacak .DESTEKLEYİN Kİ :

ÖĞRENCİLERİMİZİN VE ÖĞRETMENLERİMİZİN HEYECANI, BAŞARILARI, ÜRETME AŞKLARI DAİM OLSUN!


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)