adscode
adscode

3 Farklı Yöntemle Çizilen Telefon Ekranını Onarmak

​Kimi zaman koruyucu yüzey kullanmadığımız için, cebimize bile koyarken ekranları çizilebiliyor telefonlarımızın.

3 Farklı Yöntemle Çizilen Telefon Ekranını Onarmak
Eğitim
Kimi zaman elimizden düşüyor, kimi zaman beklenmedik kazalar gerçekleşebiliyor. Bazen koruyucu yüzey ve kılıflar kullansak bile akıllı telefonlarımız bana mısın demiyor ve çizikler içinde ekranlarıyla elimizde kalıyorlar. Ama merak etmeyin. İşte size 3 farklı yöntemle çizikleri engellemenin yolu!

Günümüzde bazı telefonlar özellikle çarpma ve çizilmelere karşı dayanıklı maddelerden ekranlara sahipler. Ancak her model telefonun bu tip üstün koruma donanımları olmuyor. Olsa bile, bir şekilde telefonumuzun ekranına zarar vermeyi başarıyoruz. Çoğu zaman ekranları çizikler içinde kalan telefonlarımızı başka birine kakalamaya çalışırken buluyoruz kendimizi ve sürekli yeni telefon masrafıyla karın ağrısı çekiyoruz. Ancak aslında ekranlardaki çizikleri onarmak evde kendi başımıza da başarabileceğimiz bir şey. Yeter ki az biraz elimiz iş tutsun. Telefon ekranınızda çizikler mi var? Haydi sıvayın kolları, onarma zamanı geldi! 

1. Yağcılarda inecek var!



Sıvı Yağ ile çizikleri onarmak mümkün. Her ne kadar geçici bir çözüm olsa da belirli aralıklarla tekrarlayarak telefonunuzun ekranını çiziksiz bir şekilde bu yöntemle kullanabilirsiniz. Bir kulak temizleyicinin pamuklu ucunu ayçiçek, mısır ya da fındık yağına bandırın ve çiziklerin üstüne hafifçe sürün. Sadece çiziği dolduracak şekilde sürmeye özen gösterin çünkü çok yağlanmış bir telefon ekranını yağdan arındırmak çok zordur. Zeytinyağı olmaz mı derseniz, olur elbet ama güzelim zeytin yağını telef etmeye değer mi? Kuyruk yağı ve margarini aklınıza getirmeyin bile. Tereyağını da kahvaltılarda tercih edin telefonunuzdan uzak tutun! 

2. Ha telefon ekranı ha bebek poposu


Şimdi birazdan anlatacağımız işlemi pudra ile yapmanızı tavsiye etmekle birlikte pudra yoksa karbonatla da gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem için bize bir kap lazım. Kabın içine iki kaşık pudra koyarak başlıyoruz. Ne kaşığı derseniz, yemek kaşığı uygundur. Bir yemek kaşığı da su ekleyerek işleme devam ediyoruz. Nasıl devam ediyoruz? Karıştırarak. Su ve pudradan oluşan bu özel tarifi krem kıvamına varıncaya kadar kabın içinde karıştırdıktan sonra, azar azar çiziklerin üstüne bu kremden sürüyoruz. 10 dakika kadar sürme işlemi bittikten sonra bekliyoruz. 10 dakika sonra kuru bir havlu kağıtla ekranı güzelce siliyoruz ve çiziklerden eser kalmıyor! 


3. Sanayi tipi çözüm

Bir başka çözüm yöntemi olarak araba pastasını kullanabilirsiniz. Marketlerden ya da sanayi mahallesinden rahatlıkla bulabileceğiniz araba pastasını aynı pudra ve suyla yaptığımız karışımdaki gibi ekranınıza sürüp 10 dakika bekledikten sonra havlu kağıtla silerseniz çiziklerin kaybolduğunu görürsünüz. 



4. Gülün dikeni

Her ne kadar ilk uyguladığınız anda sizi sevinçten halay, horon ve benzeri folklorik danslara sevk edecek olsalar da bu yöntemler belirli aralıklarla tekrar edilmek zorunda. Neden derseniz, etkileri geçici yöntemler bunlar. Özellikle yaz ağlarında sıcaklığın etkisi, ya da yoğun kullanımlarda telefonun ısınmasıyla birlikte uçup gidebilecek türden yamalar bunlar. Fakat kısa vadeli olarak, telefonunuzun ekranını kaymak gibi görmek isterseniz bu yöntemler sizi ele güne rezil olmaktan koruyacaktır.


Radikal

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)