adscode
adscode

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hakkında bilgiler

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Üniversite

Rektörü: Prof. Dr. Adem Ersoy

Kuruluş Tarihi: 2011

Bulunduğu İl: Adana

Akademik Birimleri: Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İşletme, Turizm, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Denizcilik, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk, Siyasal Bilgiler olmak üzere 9 fakülte, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 2 Enstitü.

Öğrenci Sayısı: 63 lisans, 112 yüksek lisans olmak üzere 175 öğrencisi var.

Yabancı Dil Olanakları: Yüzde 100 İngilizce eğitim veriliyor. Bir yıl hazırlık eğitimi var. Turizm Fakültesi'nde 4 yıl boyunca ikinci yabancı dil okutulacak.

Akademik Personel Sayısı: 55 öğretim üyesiyle birlikte 170 akademik personeli bulunuyor.

Burs Olanakları: Bu yıl öğrencilere en düşük 100 TL, en yüksek 600 TL olmak üzere burs verildi. Önümüzdeki yıl bu miktar artacak.

Yurt Olanakları: KYK'ya bağlı Fevzi Çakmak, Sümer Erkek, Sabancı Kız öğrenci yurtları bulunuyor.

Kampüs Olanakları: Bu yıl temelleri atılacak kampüs 2 bin dönüm arazi üzerine, kente dönük, engelsizlik ilkesine bağlı şekilde kurulacak. Kampüste yaya ve bisiklet yolları, alışveriş merkezi ve spor alanları bulunacak.

Yurtdışı ve yurtiçi üniversitelerle anlaşmalar: Oklahoma State University of the United States of America, Shenyang Aerospace University ve Hungarian Academy of Education ile ikili anlaşmaları var. Leeds Metropolitan University ile İnşaat Mühendsiliği ve Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümlerinde ortak diploma programı uygulanacak.

Çift Anadal / Yandal: Uygulanacak.

Öğrenciler Neden Sizi Seçsin? Üniversitemiz, yüzde 100 İngilizce eğitim yapan, sınırlı sayıda öğrenci kontenjanı olan, öğrenci merkezli, uygulamalı eğitim felsefesini benimsemiştir. Üniversitemizden mezun olacak öğrencilerimiz okul sıralarındayken sanayinin ve ilgili sektörün tozunu yutup, nitelikli ve donanımlı yetişerek, piyasayla rekabete hazır bireyler olacaklar. Hocaları ile birlikte projeler yapıp, bunlardan gelir elde etme şansını yakalayacaklar. Öğrenci projelerini destekliyoruz. Adana, ucuz, öğrenci dostu, sanat, kültür ve tarih merkezi bir şehirdir. Yüksek donanımlı, en son sistem cihaz ve aletlerle donatılmış akredite laboratuvarlar, elektronik laboratuvar işletim sistemi, yurtdışı ve sanayi deneyimli teknik eğitim kadrosu, sürekli yayın ve internet erişimi, elektronik kütüphanecilik, her öğrenciye e-mail ve web sayfası imkanı, teknik geziler, sosyal faaliyetler, öğrencilerin tüm hocalarına ve üniversite yönetimine kolay ulaşımı ve huzurlu ortam üniversitemizi tercih sebebi yapacak unsurlardır.

İletişim Bilgileri: www.adanabtu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)