adscode
adscode

BT Öğretmenleri E-Dilekçe ile TBMM Yolunda

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne dilekçe ile resmi bir başvuruda bulundular, dilekçeyi imzalayanların sayısı ise hızla artıyor...

BT Öğretmenleri E-Dilekçe ile TBMM Yolunda
Eğitim
TBMM İçtüzüğünün 116'cı ile 3071 Sayılı maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Dilekçe Hakkı bulunmaktadır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesini dayanarak gösteren Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri internet ortamından TBMM'ne resmi bir başvuruda bulunarak kendilerini temsil eden meclise seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Oluşturulan E-dilekçe'ye ise 1 saatte 100'den fazla imza atıldı ve artış hızla devam ediyor.
 
Bilişim Dersinin Zorunlu olması gerektiğini belirten öğretmenler dilekçede bu taleplerinin gerekçesinde: "Bilim ve teknolojinin, bir toplumun birliği, bütünlüğü, refahı, gücü ve bekası üzerinde çok etkisi vardır.Tarih boyu teknolojik güç dünyaya hükmetmiştir. Teknolojik güç, ekonomik güce, toplumun ilmi kapasitesine ve bunun en önemli unsuru olan eğitime bağlıdır. Teknoloji üretilemiyorsa mecbur kalındığından satın alınacaktır. Bu ise dışa bağımlılığı oluşturacaktır. Dışa bağımlılık ise esaretin ta kendisidir." denmektedir.
 
Günümüz şartlarına dikkat çeken bölüm ise: " 21. Yüzyılda ülkemizde ders çizelgelerine baktığımızda Bilişim Eğitimi adına çok kötü bir tablo vardır. Dersler sadece 5. ve 6. sınıflarda zorunludur ve ülkemizin teknoloji üretememesinde, tasarım yapamasının altında yatan neden eğitimsizliktir. Gençlerimizin teknolojiye karşı ilgi ve yeteneklerini geliştirmemiz için Bilişim dersi her kademede zorunlu olması gerekirken gereken adımlar hiç atılmamaktadır. Donanım, Yazılım ve Dijital okuryzarlık gibi Bilişim Teknolojilerinin kapsamlı 3 alanında her kademede zorunlu bilişim eğitimi ile çocuklarımızı eğitirsek kazanan ülkemiz olur.. Vakit geçmeden çizelgede gerekli değişiklik yapılmalı ve Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi her kademede Zorunlu ders olmalıdır." sözleri ile ifade edilmiş.
 
Dilekçeye sizde imza atmak istiyorsanız https://edilekce.tbmm.gov.tr adresine üye olup, giriş yaparak Kemal Tapaloğlu'nun Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri adına meclise sunduğu dilekçesine imza atabilirsiniz...

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)