adscode
adscode

'Cep'te Amansız Rekabet

Bu yılın ikinci çeyreğinde Turkcell yatırım yaptı, Vodafone konuşturdu, Avea ise kazandı.

'Cep'te Amansız Rekabet
Haberler
AA muhabirinin, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'nun Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 2012 yılı İkinci Çeyrek Pazar Verileri'nden yaptığı hesaplamalara göre, yılın ikinci çeyreğinde GSM şirketleri arasında en fazla net satış gelirini, abone sayısına paralel olarak Turkcell elde etti. Haziran ayı sonu itibarıyla 34,71 milyon aboneye sahip şirket, bu dönemde 2 milyar 149 milyon lira net satış geliri sağladı. 
Turkcell'in ardından 1 milyar 199 milyon 722 bin lira ile 18,43 milyon abonesi olan Vodafone ve 856 milyon 321 bin lira ile 13 milyon aboneye sahip Avea geldi. Türk Telekom'un bu dönemdeki net satış geliri ise 1 milyar 820 milyon lira oldu.
Bu yılın ikinci çeyreğinde (Nisan-Mayıs-Haziran) abone başı aylık ortalama 353 dakika ile en fazla konuşturan GSM şirketi Vodafone oldu. Vodafone, bu dönemde abone başı 818 mesajla en fazla mesajlaştıran şirket hanesine de ismini yazdırdı.
Yılın ikinci 3 aylık döneminde en fazla yatırımı 166,5 milyon lira ile Turkcell yaparken, Avea ise ortalama 21,30 lira ile abone başına en fazla geliri elde eden şirket oldu.
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)