adscode
adscode

Çocuklarda güvenli anestezi uluslararası platformda tartışıldı

Asya Pediatrik Anesteziyolojistler Birliği (ASPA- Asian Society of Paediatric Anesthesiologists) 2014 yılı bilimsel toplantısı 8-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde…

Çocuklarda güvenli anestezi uluslararası platformda tartışıldı
Etkinlikler
Pediatrik anestezideki son gelişmelerin paylaşıldığı toplantı Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından Asya Pediatrik Anestezistler Birliği, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ve Türk Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Anestezisi Derneği’nin katkıları ile gerçekleştirildi. İlk kez Türkiye’de düzenlenen toplantıya 28 ülkeden yaklaşık 300 kişi katıldı. Toplam 3 gün süren toplantıda Japonya, Çin, Hindistan, Tayland, Vietnam,  Özbekistan, Malezya, Endonezya, Filipinler, Singapur, HongKong, Kore, İran,  Hong Kong gibi Asya ülkelerinin yanısıra, ABD, Almanya, Polonya, Hollanda, Fransa, Kosova ve İngiltere gibi çeşitli ülkelerden toplam 55 yabancı konuşmacı yer aldı.

Toplantıda pediatrik anestezinin günümüzde geldiği son nokta ve gelişmeler paylaşıldı. Çocuklarda en az zararla havayolu açma ve koruma yöntemleri, solunumun sağlanmasında en yararlı yöntemler, çocukların en iyi ve en zararsız şekilde uyutulması, kan transfüzyonu, çocuklarda ameliyat dışı işlemlerde sedasyonun en güvenli en zararsız şekilde yapılması, yenidoğan bebeklerde anestezinin yanısıra pediatrik anestezide simülasyonun kullanımı tartışıldı. Ameliyat sonrası bulantı kusma ve ağrı tedavisinde yenilikler anlatılırken hatırlama, beyin fonksiyonlarına etkileri, çocukların ameliyatlar sırasında veya sedasyonda uyanıklığının izlenmesi de incelenen konular arasındaydı. Bunun yanısıra özel operasyonlarda çocukların anestezisi ve özel gereksinimleri olan çocukların bazı girişimler sırasında sakinleştirilmeleri de tartışılan konular arasındaydı.

Konuşmaların yanısıra Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi ve İleri Düzey Endoskopik/Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi’nde (CASE) “Bölgesel Anestezi ve Sinir Blokları”, “Pediatrik Kriz Yönetimi-Simülatör” ve “Pediatrik Hastalarda Hava Yolu Yönetimi” konulu çalıştaylar gerçekleştirildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)