adscode
adscode

Dikkat! TEOG'da 15 Temmuz sorusu çıkabilir!

Haftasonu yapılan KPSS'nin ardından TEOG'da da 15 Temmuz sorusu çıkabilir...

Dikkat! TEOG'da 15 Temmuz sorusu çıkabilir!
Sınavlar
TEOG ortak sınavları 23-24 Kasım'da gerçekleştirilecek. Ortak sınav soruları Türkiye'nin çeşitli ortaokullarından öğretmenler davet edilerek hazırlandı. Hazırlanan sorular Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığında çalışan ve branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 28 öğretmen tarafından, ön ve üst incelemeden geçtikten sonra soru havuzuna alındı.

Havuzda toplanan sorular, genel müdürlük bünyesinde oluşturulan alan bazlı bilim kurullarında görevli alan uzmanı ve ölçme değerlendirme uzmanı akademisyenlerce incelendi. TEOG sınavı için son 3 yılda yazılan 90 bin soruluk havuz oluşturulduğu ve sorular bu havuzdan seçildi. Peki soruların arasında 15 Temmuz'la alakalı soru olabilir mi?

Haftasonu yapılan KPSS Ortaöğretim sınavında adaylara; 15 Temmuz'da general Semih Terzi'yi öldüren ve ardından şehit edilen astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi. Adaylara, "Hangi üniversitenin isminin Ömer Halisdemir olarak değiştirildiği" sorusunun yöneltildiği belirtiliyor. Doğru cevap Niğde Üniversitesi.

KPSS'nin ardından bu hafta yapılacak TEOG'da da öğrencilere örneğin; "Boğaziçi Köprüsü'nün ismi ne oldu?" gibi 15 Temmuz'a ilişkin bir soru yöneltilebilir. Darbe girişimin ardından Boğaziçi Köprüsü'nün adı değiştirilerek "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)