adscode
adscode

Dikkat! TEOG’da doğru sayısını artırmak için 10 önemli adım

İSTEK Uluğbey Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, TEOG sınavı öncesinde öğrencilere, doğru sayısını artırmak için yapılması gereken 10 önemli tavsiyede bulundu.

Dikkat! TEOG’da doğru sayısını artırmak için 10 önemli adım
Sınavlar
8. sınıf öğrencilerinin liselere gidebilmeleri için ter dökeceği TEOG sınavının 1’inci aşaması olan ortak sınavları 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak.

Birinci gün ilk oturumlarda; Türkçe (20 soru), Matematik (20 soru), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (20 soru), 2. gün oturumlarda ise; Fen ve Teknoloji (20 soru), T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (20 soru) ve Yabancı Dil (20 soru) ders sınavları ayrı ayrı oturumlarda gerçekleştirilecek.


TEOG gibi sınavlarda düzenli çalışma ve yeterli motivasyonla birlikte dikkat edilecek bazı uygulamalarla başarılı olmak olanaklı. Bunun için yapılması gereken birkaç önemli adım şu şekilde önerilebilir.

Sınavlarda doğru sayısını artırmak için yapmanız gereken 10 önemli adım;

1. Sınav kitapçığını aldığınızda öncelikli olarak kitapçığın sayfalarını gözden geçirin, bu soruları kabaca göreceğiniz için sizleri rahatlatır.

2. Sınava kendi okulunuzda kendi sınıflarınızda girecek olmanız bir avantajdır ancak yine de sınava en az yarım saat erken gitmeniz yararlı olur.

3. Sınavlarda 20 soru yer alıyor ve 40 dakika süre veriliyor. Bu süre soruların hakkıyla okunmasını sağlayacak kadar yeterli. Bu nedenle soruları dikkatle okuyun acele etmeyin. Yapılan hataların çoğu soruyu tam anlamamaktan kaynaklanıyor.

4. Sınavlarda yanlış doğruyu götürmediği için yapamadığınız soru olursa en sona bırakın ve tüm soruları yanıtladıktan sonra tekrar anlayıncaya kadar okuyun ve yine de doğru yanıtı bulamıyorsanız size en yakın gelen yanıtı işaretleyin. Sakın boş bırakmayın.

5. Sınav başladığında soruları beklediğiniz kolaylıkta olmayabilir. Öncelikle bildiğiniz ve emin olduğunuz soruları yanıtlayın. Yanıtında çelişkiye düştüğünüz soru varsa işaretle belirleyip mutlaka sona bırakın. Unutmadan tekrar çözmek için uğraşın ve bulduğunuz veya tahmin ettiğiniz yanıtı işaretleyin.

6. İki şık arasında kaldığınızda soruyu dikkatle okuyun ve ilk olarak doğru olduğunu düşündüğünüz şık hangisiyse onu işaretleyin.

7. Sınavlar iki gün boyunca üçer oturumda yapılacak. Bu oturum araları 30 dakika gibi uzun bir süre. Bu süreyi rahatlamak, tuvalet ihtiyacınızı gidermek, canınızın istediği bir yiyecek ve içeceği almak için kullanın. Arkadaşlarınızla bitirmiş olduğunuz sınav hakkında konuşmayın. Unutmayın başarısız geçen bir sınav sonrası gireceğiniz sınavda çok daha başarılı olabilirsiniz bu nedenle moralinizi bozmayın.

8. Özellikle Matematik ve Fen ve teknoloji gibi işlem gerektiren ve not almanız gereken sınavlarda soru kitapçığını not defteri gibi kullanın. Yazarak soruları çözmeye çalışın.

9. Yanıtladığınız soruları hemen optik forma işaretleyin, birebir işaretlemek sizi kaydırma yapma riskinden koruyacaktır.

10. Sınav için verilen süre bitmeden sınavdan çıkmayın, erken bitirmiş olsanız da bu süreyi tekrar kontrol için sonuna kadar kullanın.

Hepiniz en iyi sonucu almak için çalıştınız. Şimdi bunun meyvelerini alma vakti. Sınavlarda alacağınız sonuç ne olursa olsun bu sonuçların yazılılardan herhangi biri olduğunu unutmayın.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)