adscode
adscode

Diplomayı oğlu için aldı! Mezuniyet haberleri burada....

Akdeniz Üniversitesi'nden bu yıl mezun olan 2750 öğrenci için tören düzenlendi. Törende üniversite öğrencisiyken kanserden hayatını kaybeden oğlunun hatırası için okulu bitiren 58 yaşındaki Rıza Türkoğlu…

Diplomayı oğlu için aldı! Mezuniyet haberleri burada....
Özel Eğitim

Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, toplumların barış içinde yaşadığı bir gezegen hayal edildiğini belirterek, ''Önyargıları yenmenin yolu birbirimizi tanımaktan geçiyor. İnsanlığı bir araya getiren bilgidir. Bilgiyi kıymetli bir hazine olarak gören her toplum barışa doğru emin adımlarla yürüyor'' dedi.

     Türk toplumunun tarih boyunca mazlumların yanında olduğuna işaret eden Kurtcephe, şunları söyledi:

     ''Benim atalarım zalimlerin korkuyu üyesi oldu. Bugün de insanlık bizden çok şey bekliyor. Nerede haksızlığa uğrayan varsa, 'Neredesin ey Türk milleti' nidasıyla bize sesini duyurmaya çalışıyor. Sorumluluğumuz sadece 74 milyona değil, mazlum milletlere karşı. Bilgiyi üreten, onu kullanarak iyi insan yetiştiren, bilgiyi teknoloji ve sanata dönüştüren üniversiteler toplumların en büyük lokomotifidir.

     Türkiye'de üniversite sayısı 172'yi buldu. Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmada bizi taşıyacak lokomotifler üniversitelerdir. Milletine hizmet aşkıyla dolu lider olma amacını taşıyan AÜ bu milli hedefe emin adımlarla yürüyor.

     Benim milletim motive olduğu zaman büyük işlere, başarılara imza atar. Türk insanı zeki çalışkan ve başarılıdır. AÜ olarak başarılı olduğumuzu, zeki olduğumuzu, çalışarak insanlığın kaderini değiştirecek büyük başarılara imza atacağımızı biliyoruz.

     Terör belasından canlarını veren kutsal insanlara karşı görevimizi yapabilmek için bir ilke imza atarak çift kol naklini gerçekleştirip dünyada bunu başaran 4. ülke olmanın gururunu yaşadık. Bu başarı bizi dünyanın gündemine taşıdı. Bu başarı nedeniyle dünyadaki ünlü markalar ortaklığımıza talip oluyorlar, işbirliği için adeta sıraya giriyorlar.''

     Öğrenciler adına konuşan Antalya Devlet Konservatuvarı birincisi Can Aladağlı, Türkiye'yi bilimin, teknolojinin ve sanatın öncüsü yapabilmek için çalışacaklarını söyledi. Aladağlı, törende piyanoyla kendi bestesini çaldı.

    

   OĞLUNUN ANISI İÇİN MEZUN OLDU

    

     Mezunlar arasında Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu'nu bitiren 58 yaşındaki Rıza Türkoğlu, dikkati çekti. Ticaretle uğraşan Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede eğitim görürken kanserden kaybettiği oğlu için eğitim gördüğünü söyledi.

     Türkoğlu, şöyle konuştu:

     ''Benim 3 çocuğum var ve hepsiyle gurur duyuyorum. Ortanca oğlum Ursan, Samsun 10 Mayıs Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde 2. sınıf öğrencisiyken kansere yakalandı. 2,5 yıl mücadeleden sonra 10 yıl önce hayatını kaybetti. Onun hatırası için ailemizden birinin üniversite bitirmesini istedik. Ama çocuklarım kardeşlerini kaybetmenin olumsuz psikolojisiyle eğitimlerine devam etmediler. Bari ben okuyayım dedim. Umarım oğlum benimle gurur duyuyordur.

     İşletme Fakültesini kazandığı halde kardeşinin ölümü nedeniyle okula gitmeyen oğlum Ural (34) beni okuttu. Okul masraflarımı ve harçlığımı verdi. O benimle ben de onunla gurur duyuyorum. Eşim Hatice sabahlara kadar uyumayarak beni ders çalıştırdı. Şimdi dikey geçişle 4 yıllık fakülteye geçmek, eğitimime devam etmek istiyorum.''

     Türkoğlu, eğitimi sırasında öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin kendisini öğretim üyesi sandıklarını, öğrenci olduğunu söylediğinde şaşırdıklarını söyledi.

     Hatice Türkoğlu da, çok duygusal bir gece yaşadıklarını belirterek, ''Eşimle gurur duyuyorum. Ama oğlumun kep törenine gelmeliydim. Eşimden Allah razı olsun. Onun hatırasını yaşattı'' dedi.

     Törende, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi Dans Topluluğu gösteri sundu. Gösterinin ardından 15 fakülte, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve Antalya Devlet Konservatuvarı'nı dereceyle bitiren öğrencilere belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Mezun olan 2 bin 750 öğrencinin keplerini fırlatmalarının ardından tören, Atiye konseri ile sona erdi.

 

SÜLEYMAN DEMİREL’DE MEZUNİYET COŞKUSU

 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ismini taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bu yıl 10 bin 240 mezun verdi.

     1992 yılında kurulan üniversiteye adını veren 9. Cumhurbaşkanı Demirel, üniversite tarihinde ilk defa bu yıl mezuniyet törenine katılmadı. Demirel'in rahatsızlığından dolayı törene katılmadığı belirtildi.

     Isparta Valisi Memduh Oğuz ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Atatürk Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreni kapsamında gerçekleştirilen geçitte öğrencileri ve akademik personeli selamladı.

     Vali Oğuz, törende yaptığı konuşmada, törenin muhteşem ve görkemli geçtiğini belirtti. Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

     ''Türkiye'nin özlediği, hem en üst düzeyde eğitim görmüş, hem çağdaş eğitimden geçmiş aynı zamanda insanlık değerleriyle bezenmiş, kardeşlik duygularıyla, arkadaşlık hisleriyle bir araya gelmiş bu kadar seçkin üniversite mezunu topluluğunun izlendiği bu manzara muhteşemdir.''

     Bu manzarayı yaşatan herkese teşekkür eden Oğuz, Isparta Valiliği ile SDÜ'nün daima el ele ve kol kola yürüyeceğini ve halkın da üniversiteden daha fazla yararlanacağını kaydetti.

     SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu da, mezun öğrencilere seslenerek, eğitimin bitmediğini, mezun olsalar bile eğitim ve öğretimin devam edeceğini kaydetti. Mezun olan gençlerin siyasetten hukuka, sanattan ekonomiye kadar her alanda yükselen bir Türkiye'nin aktif parçası haline geldiğini ifade eden İbicioğlu, ''Sizin gücünüz, Türkiye'nin gücüdür, Türkiye'nin umududur'' dedi.

     Türkiye'nin gelişmiş ve düne göre çok daha sağlam temellere oturmuş güçlü bir demokrasi ve ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan İbicioğlu, sadece bölgesel bir aktör değil, aynı zamanda küresel bir güç olmanın eşiğinde durduğunu kaydetti. Türkiye'nin gelişmesine SDÜ'nün de gereken desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen İbicioğlu, ''Güçlü bir demokrasimiz var. Çünkü tüm farklı kimlikleri, olduğu gibi kabul edip, barış ve karşılık hoşgörü içerisinde bir arada tutmayı başarmış bir medeniyete sırtımızı yaslamışız'' diye konuştu.

     SDÜ mezuniyet töreninde öğrenciler adına da Mimarlık Mühendislik Fakültesi birincisi Mehmet Recep Şarbak konuşma yaptı. Konuşmaların ardından SDÜ andı okundu ve birincilere diplomaları verildi. Tören, mezunların keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

 

 

HARRAN’DA 2856 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

 

Harran Üniversitesinde (HRÜ), 2010-2011 akademik döneminde mezun olan 2856 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

     HRÜ'nün Osmanbey yerleşkesinde düzenlenen ve Vali Nuri Okutan, HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun ve İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın katıldığı töreni, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başladı.

     HRÜ Rektörü Mutlu, yaptığı konuşmada, bir süre önce rektörlüğe ikinci kez seçildiğini anımsatarak, bunun mutluluğunu yaşadığını belirtti.

     Üniversitelerin bir görevinin de ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü sağlamak olduğunu belirten Mutlu, HRÜ'nün Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasında yer alması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

     ''HRÜ'nün 19 yıldır Türk yükseköğretim arenasına bu konuda başarıyla hizmet verdiğini'' ifade eden Mutlu, şunları söyledi:

     ''Ülkemizin gelişmesi için de çok önem arz eden fakülte ve uygulama merkezlerini hayata geçirmeyi 4 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde gerçekleştirdik. Daha fazla sayıda gencimize üniversite okuma imkanı sağlam için yeterli öğretim elemanına sahip olan bölüm ve programlarda ikinci öğretim programını açmayı başardık. Sözü edilen bu bölüm ve programlarda gerek üst sınıfların oluşması gerek alt sınıflara mütemadiyen öğrenci alınması ve gerek açmayı planladığımız yeni programlarla birlikte öğrenci sayımızın yakın bir gelecekte yüzde 50 seviyesinde artacağını tahmin etmekteyiz.

     Son 4 yılda öğrenci sayısının 7 binden 14 bine çıkarılması, üniversitemiz idaresi tarafından başarılmıştır. 854 öğretim elamanının görev yaptığı ve yaklaşık 14 bin öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitemizin 2010-2011 akademik yılını tamamladığımız bugün, 9 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulumuzundan, 869 lisans, 1987 ön lisans olmak üzere, toplam 4 dalda 2856 öğrencimiz diplomalarını alacak.''

     Şanlıurfa Valisi Okutan da konuşmasında, mezun olan öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.

     Konuşmaların ardından, Vali Okutan, HRÜ Rektörü Mutlu ve Jandarma Alay Komutanı Dursun ile İl Emniyet Müdürü Durmuşlar tarafından, dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi.

     Öğrencilerin kep atmasından sonra tören, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin konseri ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)