adscode
adscode

Diş hekimliği eğitiminde yeni dönem

Diş Hekimliği Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (DEDAD) branşlarında tecrübeli diş hekimi öğretim üyelerini standart eğitim müfredatı oluşturmak için Ankara'da bir araya getirdi.

Diş hekimliği eğitiminde yeni dönem
Eğitim
Diş hekimliği fakültelerinde verilen müfredat eğitimine standart getiriliyor. Diş Hekimliği Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (DEDAD) branşlarında tecrübeli diş hekimi öğretim üyelerini standart eğitim müfredatı oluşturmak için Ankara'da bir araya getirdi. 3 gün süren çalıştay sonuç raporu müfredat değişiklikleri için Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ve Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi'ne sunulacak.
Türkiye'de 57 Diş Hekimliği Fakültesi bulunuyor. Ancak fakültelerde verilen diş hekimliği müfredat eğitiminde farklılıklar olması DEDAD'ı (Diş Hekimliği Eğitim Programları Değerlendirme Ve Akreditasyon Derneği) harekete geçirdi. DEDAD Başkanlığı Diş Hekimleri Fakülteleri Dekanları Konseyi'nin desteği ile diş hekimliği fakültelerine standart eğitim modeli getirmek için önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Başkanlık diş hekimliği fakültelerinde görevli 41 öğretim üyesini çalıştayda bir araya getirdi. Turgut Özal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde geçen organizasyon 3 gün sürdü.

-"STANDART OLUŞTURACAĞIZ"-

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü ve DEDAD Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Şengün çalıştayla ilgili bilgi verdi. Şengün, fakültelere diş hekimliği çekirdek eğitim programı oluşturmak için bir araya gelindiğini ifade etti. Şengün, hem mevcut olanlar hem de daha sonra kurulacak fakültelere eğitim müfredatında standart oluşturmak ihtiyacı ile çalıştayı düzenlediklerini hatırlattı. Şengün, çalıştayda diş hekimliği kolunda bulunan 8 ayrı branştan tecrübeli öğretim üyelerinin müfredat oluşturduğuna dikkat çekerek, "Oluşturulan bu 8 ayrı müfredat birleştirilerek ortak bir müfredat haline getirildi" dedi. Şengün müfredat değişikliği için yazımı devam eden çalıştay raporunun Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ve Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi'ne sunulacağını ifade etti. (ANKA)

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)