adscode
adscode

Dokuz katlı yurt ranzası

Dokuz katlı yurt ranzaları sosyal medyada gündem oldu. Peki, Çin'de gerçekten de öğrenci yurtları dokuz katlı mı?

Dokuz katlı yurt ranzası
Dünyadan Haberler
Güncelleme : 06-Oct-23 13:28

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın Çin’deki bir öğrenci yurdunu gösterdiği iddia edildi. Öğrencilerin dokuz katlı ranzada yattıkları öne sürüldü. Peki, Çin'de gerçekten de öğrenci yurtları dokuz katlı mı? 

Fotoğrafı tersine görsel arama yoluyla araştıran Teyit.org, orijinal kaynağa ulaştı. Video mizah amaçlı üretilmiş. Videonun sahibi Yedi Orangutan isimli bir profil. Video aynı hesabın hem Douyin (Çin’de TikTok’a verilen isim) hem de yine Çin’de bir video paylaşım sitesi BiliBili’de “Yatağımızda kaç tane ayak parmağı var?” başlığıyla paylaşılmış.
Videonun sahibinin Douyin profilinde kendisini “komik video oluşturucusu”, BiliBili profilinde ise “Komik video ustası” olarak tanıtıyor. Her iki profili de incelediğimizde çektiği mizah videoları bulunuyor.

Ayrıca başka videolarında kendi yurt odasını da gösteriyor. O videolardaki yataklar fotoğraftaki gibi dokuz katlı değil, iki katlı ranzalardan oluşuyor.

Teyit, video hakkında daha fazla detay almak için video sahibine ulaştı ancak yanıt alamadı.

Çin'deki bazı haber siteleri yurtlardaki yatakların boyutları, ranzaların katları hatta kullanılan malzemeye kadar detay bilgi vererek paylaşımlarda bulunmuş. Buradaki haberlere göre ranzaların genel iki katlı olduğu belirtilmiş.

Kaynak: Teyit


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)