adscode
adscode

Eş Durumu Atamalarında 3 Yıl Şartı Uygulanacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı; Kadraj isimli programa katılarak Eş durumu atamaları ile ilgili konuşma yaptı. Yaptığı açıklamalardan sonra eş durumu ile ilgili atamaların şartları aydınlanmış oldu.

Eş Durumu Atamalarında 3 Yıl Şartı Uygulanacak
Eğitim
Nabi Avcı; bir öğretmeni ele alalım Ordu iline tayin olduğunu düşünelim. Eşinin de Eskişehir'de çalıştığını varsayalım memur olarak değilde özel bir şirkette çalıştığını düşünelim.

Ordu'daki eş Eskişehir'deki eşinin yanına tayin olmak istediği zaman şu soru yöneltiliyordu. Bu soruya 1 sene cevabı verilirse oraya atanma hakkı elde edilmiş olunuyordu.

Ardından Başkanlık tarafından bu kural 3 seneye çıkarıldı. Bunun nedeni ise suistimallerin yaşanması oldu. Eşinin yanına gitmek için devleti kandıran ve kendini sigortalı gösterenler oldu.

Bunun için 1 senelik çalışma süresi 3 seneye çıkarıldı diyerek açıklama yaptı.

Nabi Avcı yaptığı açıklamalarda bu süreci biraz daha uzattıklarını belirtti.

Geçen seneden müracaat eden kişileri mağdur etmemek üzere şartın geç uygulandığını ifade etti.

Bu sürede 1 senelik sigortalı çalışanları bile atama yoluyla eşlerinin yanına gönderdik dedi. Artık bunu yapacak durumumuz yok yasal bir durum değil üst yönetmeliğe herkes gibi bizlerde uymak zorundayız diyerek 3 yıl zorunluluğu hakkında bilgi vermiş oldu.

Avcı; Ordu'daki bir memurun Eskişehir'deki eşinin yanına gidebilmesi için 3 yıl çalışma şartının kati suretle yerine getirileceğini belirtti. Tüm kamu kuruluşlarının ve bakanlıkların bu duruma uymak zorunda olduklarını ifade etti. Üst yönetmeliğe herkesin uyması gerektiğini ifade eden Avcı; bu Başbakanlığın yönetmeliğidir buna herkes riayet etmelidir diyerek kendi yönetmeliklerimizi uyarlamak zorundayız açıklamasında bulundu.


YORUMLAR.....
 
''Es durumu atamasinda 3 yil sarti koymak büyük haksızlik.benim esim 2015 eylul ayinda ardahan a atandi.2 yasinda oglumuz var.ben mersinde guv elemaniyim.ogluma mersinde annem bakiyor.esimin atamasi cikmazsa bu durumda benim oglumu alip ardahan a gitmem gerekir.eger bu yasallasirsa ögretmenler kendilerini işine veremeyecek ve egitim kalitesi sifira inecek''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)