adscode
adscode

ETİ Çocuk Tiyatrosu Yurtdışına Açıldı

Türkiye’de 1 milyonu aşkın çocuğa ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu yurtdışına açıldı

ETİ Çocuk Tiyatrosu Yurtdışına Açıldı
Etkinlikler

Çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan ETİ Çocuk Tiyatrosu ücretsiz oyunları ile Türkiye’yi sekiz kez dolaştıktan sonra şimdi de yurtdışındaki Türk çocukları ile buluşuyor.

ETİ Çocuk Tiyatrosu Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türk çocuklarına Çizmeli Kedi oyunu ile hem eğitici hem de eğlence dolu anlar yaşattı.

2001 yılından bu yana çocukların kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ücretsiz tiyatro oyunları sergileyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, sınırlarını Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) dışına taşıdı. Şimdiye dek Türkiye’yi sekiz kez, KKTC’yi altı kez dolaşan ve 1 milyonu aşkın çocuğa ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu yıldan itibaren Türk nüfusunun yoğun olduğu ülkelere de açıldı. ETİ Çocuk Tiyatrosu, yurtdışındaki Türk çocukları ile buluşarak onlara ücretsiz tiyatro izleme deneyimi yaşatıyor.

Bu çalışmanın ilk durağı olarak 15 Kasım’da Makedonya’yı ziyaret eden ETİ Çocuk Tiyatrosu, başkent Üsküp’te yaşayan Türk çocuklarına bir dünya klasiği olan Çizmeli Kedi oyununu sergiledi. Üsküp’teki Tefeyyüz İlköğretim Okulu ve Penko İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören yaşları 6-10 arasında değişen yaklaşık 300 Türk öğrenci, oyuna büyük ilgi gösterdi. Çocuklar, hem eğiten hem de eğlendiren Çizmeli Kedi oyunu ile keyif dolu saatler geçirdiler.     

11 yılda 1 milyonu aşkın çocuk ücretsiz tiyatro izledi

Makedonya Halk Tiyatrosu’nda gerçekleşen ve ETİ Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil’in ev sahipliği yaptığı gösterime, T.C. Üsküp Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüer, bazı büyükelçilik yetkilileri ve öğretmenler de katıldı.

ETİ Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil,  “Yıllardır Türkiye’nin dört bir yanında il il, ilçe ilçe dolaşarak çocuklarımıza ücretsiz gösterimler sunduğumuz ETİ Çocuk Tiyatrosu’nu şimdi de Türk nüfusunun yoğun olduğu ülkelere götürüyoruz. ETİ Çocuk Tiyatrosu sayesinde Türkiye’deki milyonlarca çocuğumuz dünya klasiklerini yaşadığı kentte izleme şansı buldu. Ancak yurtdışında yaşayan Türk çocuklarımızın hiç Türkçe çocuk tiyatrosu izleme şansı yok. Türkiye’yi 8, KKTC 6 kez dolaşmış olan Eti Çocuk Tiyatromuz artık yurt dışındaki çocuklarımızı da mutlu etmek için onların ayağına gidiyor. Bu adımın ilk durağı olarak bugün, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türk çocuklarımıza “Çizmeli Kedi” ile merhaba diyoruz” dedi.

ETİ Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil, yıllardır hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ile topluma karşı görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye ve bu alanda öncü olmaya çalıştıklarını da ifade etti. Türkiye’nin ihtiyacına yönelik, uzun soluklu, sürdürülebilir projeler ile toplumun her kesimi için fayda yaratmaya özen gösterdiklerini belirten Gülden Kanatlı Derbil, “ETİ olarak milyonlarca kişinin hayatında olumlu değişiklik yapmak için bir kapı aralamayı ve sosyal iyileştirmelere katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda geleceğin mimarı çocuklarımıza yatırım yapmayı da özellikle benimsedik. Sosyal sorumluluk projelerimiz ile bugüne kadar 1.5 milyon çocuğun hayatına dokunarak sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılar sağladık” diye konuştu.

11 yıldır süren ETİ Çocuk Tiyatrosu ile de Türkiye ve KKTC’de 1 milyonu aşkın çocuğa ücretsiz tiyatro izleme deneyimi yaşattıklarına değinen Kanatlı Derbil, bu yıldan itibaren Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkeleri de ziyaret etmeye başlayacaklarını ifade etti.

Her 12 çocuktan biri ETİ Çocuk Tiyatrosu’nu izledi

ETİ Çocuk Tiyatrosu’nun temeli, 1965-1966 yıllarında Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenen Bisküvi Adam oyununun, 2001 yılında Çisenti Çocuk Tiyatrosu tarafından ETİ’nin desteği ile yeniden sahnelemesi ile atıldı. ETİ Çocuk Tiyatrosu, 11 yıldır oyunlarını Türkiye ve KKTC’de ücretsiz olarak sergiledi. Bugüne dek Türkiye’yi sekiz kez, KKTC’yi dolaşarak 81 ilin tamamına ulaşan ETİ Çocuk Tiyatrosu ile 1 milyonu aşkın çocuk ücretsiz tiyatro ile buluştu. ETİ Çocuk Tiyatrosu ile 5-14 yaşları arasındaki her 12 çocuktan biri, dünya klasiği olan eserleri ücretsiz izleme fırsatı elde etti.

Sırasıyla “Bisküvi Adam (2001-2003)”, “Kakaolu Olsun (2002-2003)”, “Alaaddin’in Sihirli Lambası (2003-2006)”, “Alice Harikalar Diyarında (2006-2008)” ve “Pinokyo (2008-2011)” eserleri ile perde diyen ETİ Çocuk Tiyatrosu, 12. yılı olan 2012 - 2013 sezonunda “Çizmeli Kedi” oyunu ile sahne alıyor. Fransız yazar Charles Perrault'un eserinden, Gülen İpek Abalı tarafından uyarlanan “Çizmeli Kedi” oyununun yönetmenliğini Ünsal Sicilli, müziklerini ise Caner Anar yapıyor. ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu sezon “Çizmeli Kedi” oyunu ile yaklaşık 120 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor.

ETİ Çocuk Tiyatrosu, bu sezon Türkiye’nin toplam 45 il ve ilçesinde gösterim yapmayı planlıyor. Gösterim yapılacak yerler arasında; Çorlu (Tekirdağ), Keşan (Edirne), Marmara (Balıkesir), Ayvalık (Balıkesir), Bozcaada (Çanakkale), Gökçeada (Çanakkale), İzmir, Gaziemir (İzmir), Kuşadası (Aydın), Marmaris (Muğla), Antalya, Kaş (Antalya), Beyşehir (Konya), Ereğli (Konya), Mersin, Adana, Karataş (Adana), Gaziantep, Malatya, Elazığ, Tunceli, Kayseri, Kırşehir, Ankara, Beypazarı (Ankara), Eskişehir, Bursa, Mudanya (Bursa), Yalova, Sakarya, Bolu, Çaycuma (Zonguldak), Bartın, Sinop, Amasya, Çorum, Turhal (Tokat), Ordu, Trabzon, Rize, Bayburt, Erzurum, Kars, Van ve KKTC bulunuyor.

Rakamlarla ETİ Çocuk Tiyatrosu

 

ETİ Çocuk Tiyatrosu ile 11 yılda Türkiye ve KKTC’de 1 milyonu aşkın çocuk ücretsiz tiyatro oyunu izleme şansı buldu
ETİ Çocuk Tiyatrosu ile Türkiye’de 5-14 yaş grubundaki her 12 çocuktan biri dünya klasiklerini izledi
ETİ Çocuk Tiyatrosu Türkiye’de 81 ilin tamamına ulaştı
ETİ Çocuk Tiyatrosu, tüm Türkiye’yi sekiz kez, KKTC’yi ise altı kez dolaştı
ETİ Çocuk Tiyatrosu bugüne kadar 2 binden fazla ücretsiz gösterim yaptı
ETİ Çocuk Tiyatrosu 2012-2013 sezonunda Türkiye’nin 45 il ve ilçesinde gösterim yapacak
ETİ Çocuk Tiyatrosu 2012-2013 sezonunda 120 bin çocuğa ulaşacak.
 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)