adscode
adscode

Gaziantep'te Eğitimciler "Öğretmenin Kimyası" Projesi İle Buluştu

​İSTANBUL, TÜRKİYE – 20 Nisan, 2015 –Liselerde kimya eğitimi ve bilimine olan ilgiyi arttırmayı amaçlayan ve Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğinde uygulanmaya başlayan“Öğretmenin…

Gaziantep'te Eğitimciler "Öğretmenin Kimyası" Projesi İle Buluştu
Eğitim

21. yüzyıl eğitiminde fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanları (STEM) rekabetçi ekonomik düzende, ülkelerin gelişimine ve büyümesine en hızlı ve yaygın şekilde katkı yapan alanlar olarak kabul edilmektedir.Özellikle de gelişmiş ülkeler, eğitim sistemlerinde ilköğretimden yüksek öğrenim düzeyine kadar bu alanlarda yatırımlarını giderek arttırmakta; “inovasyonla” fark yaratabilmek ve rekabetçi üstünlüklerini oluşturabilmek için, özel sektör, üniversiteler ve çeşitli kurum ve kuruluşlarla uzun süreli işbirlikleri kurmaktadır. STEM alanında en fazla yatırım yapılan ve araştırmaların odaklandığı alanlardan biri de öğretmenlerin eksikliklerini gidermeye, onların içerik bilgilerini derinleştirmek ve profesyonel öğretmenlik becerilerini geliştirmeye yöneliktir.
Bu anlayıştan yola çıkan Dow Türkiye,ÖRAV iş birliğiyle 2013’de Kocaeli ve İstanbul’un ardından ülke çapına yaydığı Öğretmenin Kimyası Projesi’nin 4. Faz atölye çalışmalarını 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirdi.



Dow’ın öncülüğünde kimya öğretmenleri ve öğrencilere yönelik en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edilen “Öğretmenin Kimyası ”STEM projesi ile,fen okur yazarlığında 33 Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkesi arasında en alt sıralarda yer alan Türkiye’deki öğrencilerin fen ve kimya branşlarına olan ilgilerinin yükseltilmesi hedefleniyor. Bilgi  ve teknoloji çağına dönüşen 21. yüzyılda Türkiye’nin büyüme ve gelişmesine en hızlı ve yaygın katkıyı sağlayacak olan fen, kimya, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki başarı oranlarının üst düzeylere taşınması amaçlanıyor.

Gaziantep Novotel’de gerçekleştirilen 2 günlük atölye çalışmalarının açılışına 100’ü aşkın kimya ve fen öğretmeninin yanı sıra, Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü Selman Behmuaras, ÖRAV Mali İşler ve Kaynak Geliştirme Direktörü Esra Onat Akbaş ve ÖRAV proje sorumluları katıldı.




Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan NecipoğluileGaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz’ınkonuşmasıyla  başlayan“Öğretmenin Kimyası” atölye çalışmaları, 19 Nisan Pazar günü de eğitim ve bilgilendirme aktiviteleriyle devam etti.

Öğretmenin Kimyası Projesi’nin öğretmen ve öğrenciler açısından önemli olduğunu vurgulayan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, projenin kendilerini de heyecanlandırdığını ifade etti: “İstanbulda 3 kez yapılan Öğretmenin Kimyası Projesi çalışmalarının Anadolu’daki ilk durağı Gaziantep olmuştur. Türkiye’de en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında 6. sırada yer alan Gaziantep’e bu önceliğin verilmesi ilimizin kimya alanındaki önemini ve potansiyelini ortaya koymaktadır. İlimizin kimya alanında yükselmesinde kimya öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Bu hafta sonunda burada bulunmanız da bu sorumluluğunuzun farkında olduğunuzun ve başarmak için her türlü gayreti göstereceğinizin en güzel göstergesidir” dedi.

Türkiye’nin fen okur yazarlığında, Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkeleri arasında en alt sıralarda yer almasının kabul edilemeyeceğini belirten İhsan Necipoğlu ise ülkelerin gelişmesinde eğitim ve bilim alanlarına verilen değerin bugün daha iyi anlaşıldığını söyledi.



Öğretmenin Kimyası Projesi ile okullardaki fen okur yazarlığı ortalamasının üst seviyelere çekilmesine katkı vermeye çalıştıklarını belirten Necipoğlu, “Dow olarak gerçekleştirdiğimiz Öğretmenin Kimyası Projesi, kimya ve fen öğretmenlerinin bilgi ve vizyonlarını geliştirebilmeleri ve edinimlerini öğrencileriyle paylaşabilmelerine olanak sağlıyor. Projedeki en büyük hedefimiz okullarda kimya ve fen bilimine olan ilgiyi artırmanın yanı sıra, başarı ortalamasının da yükseltilmesine katkıda bulunmaktır. Projemiz sayesinde bugüne kadar 20 bini aşkın lise öğrencisine ulaşmayı başardık.” dedi.                                                               

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) Genel Müdürü Selman Behmuaras ise “Çağımızın eğitim anlayışında; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik dallarının yaratıcı, yönlendirici, motive edici ve ilgi çekici bir eğitim metodolojisiyle öğrencilere aktarılması büyük önem taşımaktadır. Gelecekte dünyayı şekillendirecek nesilleri eğiten ve hayata hazırlayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki becerilerini geliştirme misyonu ile hareket eden Öğretmen Akademisi Vakfı, Dow Türkiye ile yürütülen bu projeyle öğretmenlerimizin bu alanları öğrencilerine hem sevdirmelerini hem de STEM okuryazarlığı bilincini aşılamalarını hedeflemektedir” dedi.



Dow ile Öğretmenin Kimyası Projesi atölye çalışmalarına katılan kimya ve fen öğretmenlerinin edinimlerini okullarında öğrencileriyle paylaşıp sürdürülebilir bir kimya kulübü kurulması için de teşvik edici olmaları bekleniyor. Öğretmenin Kimyası Projesi, Gaziantep’in ardından Karadeniz Bölgesi ve başkent Ankara’da yapılacak eğitimlerle devam edecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)