adscode
adscode

GEO Koleji CEO’su Lütfullah Kutlu, sorularımızı yanıtladı

GEO Koleji CEO’su Lütfullah Kutlu, sorularımızı yanıtlayarak GEO Koleji hakkında bilgi verdi.

GEO Koleji CEO’su Lütfullah Kutlu, sorularımızı yanıtladı
Okullardan Haberler

GEO Koleji CEO’su Lütfullah Kutlu, sorularımızı yanıtladı.

 

 

  1. Öğrenci ve veliler özel lise seçerken neye dikkat etsinler?

 

Öncelikle seçilen okulun 21. yüzyıl pedagojisi çerçevesinde öğrencilerin merak, tutku, irade, ilham, erdemle öğrenmelerine fırsat vermesi çok önemli. Öte yandan geleceğin öğretmenleri için bireysel farklılıkların değerli olduğu bir iklimde, akademik destek stratejileri geliştirerek kişisel öğrenme planları oluşturmak gerekiyor. Veliler, ticari kaygıyla hareket eden okullarla değil, eğitim kalitesini ön planda tutarak faaliyet gösteren okulları tercih etmelidir.

 

  1. GEO Koleji'ni diğer liselerden ayıran nedir?

 

GEO Koleji olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken, evrensel öngörüler çerçevesinde gelişmelere açık, bilgiyi beceriye dönüştürebilen bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda GEO Koleji olarak öğrencilerimize; Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme, İletişim ve İş Birliği ile Yaratıcılık ve İnovasyon yeterliliklerini kazandırmayı hedefliyoruz. Öğrenmeyi sürekli devam eden kişisel bir süreç olarak tanımlayan GEO Kolejinde, Yeterlilik üç ana eksende yapılandırılmıştır. GEO Kolejinde;

 

  • Eleştirel düşünmek değerlidir; farklı bakış açılarına yer vererek bilgiyi doğru yönde birleştirmek ve karşılaşılan problemlere çözüm yolları üretmek bu yüzyılın en önemli yeterlilik alanlarından biridir.

 

  • Sözlü ve yazılı platformlarda iletişim yeterliliğini geliştirecek eğitim-öğretim faaliyetleri oluşturmak önemlidir. Ortak bir amaca ulaşmak için etkili iletişim becerilerine sahip olarak iş birliğine dayalı çalışmalara katılmak, eğitsel açıdan da temel şartlar arasındadır.

 

  • Yaratıcılık ve yenilikçi düşünme yapısı geleceğin dünyasına uyum sağlamak için temel yeterliliklerdendir. Öğrenme süreçlerini aktif tutacak ve de öğrenme deneyimini olumlu kılacak dinamik yapı yaratıcılıkla ve inovasyonla mümkündür.

 

GEO Koleji olarak, geliştirdiğimiz GEO Eğitim 4.0 modeli kapsamında; “Geleceğin Eğitim İçeriği” ile öğrencilerin merak, tutku, irade, ilham ve erdemle öğrenmelerine fırsat veriyor, “Geleceğin Öğretmeni” ile bireysel farklılıkların değerli olduğu bir iklimde akademik destek stratejileri geliştirerek kişisel öğrenme planları oluşturuyor, “Geleceğin Teknolojisi” ile yaşamın ve öğrenmenin her alanında teknolojiyi aktif kullanarak yüzyılın dinamiklerine değer katan bir öğrenen toplumu yetiştiriyor ve “Geleceğin Mimarisi” ile yenilikçi öğrenme mekanları tasarlayarak öğrencilerin öğrenme ve yaşam kalitesini yükseltiyoruz. Sunduğumuz bu ayrıcalıklar bizi diğer liselerden önemli ölçüde ayırıyor.

 

  1. Geleceğin eğitimi nedir?

 

GEO Eğitim 4.0 modeli dört ana başlıkta yapılandırılmıştır; geleceğin eğitim içeriği, geleceğin öğretmeni, geleceğin mimarisi, geleceğin teknolojisi.

 

Geleceğin eğitim içeriği; temel kavramlar, destekleyici kavramlar, yaklaşımlar, rehberlik, sanat, bilim, spor ve uluslararası projeler alt başlıkları olmak üzere GEO’ya özel sekiz başlık üzerine kurulmuş özel bir eğitim modelidir.

 

Geleceğin öğretmeni, geleceğin mimarisi, geleceğin teknolojisi başlıklarıyla entegre geleceğin eğitim İçeriği ile öğrencilerimiz geleceğe becerilerini geliştirmiş, ilgi ve yeteneklerinin farkında, bilgi olarak donanımlı ve etik değerlere sahip bireyler olarak hazırlanacaklar.

 

  1. GEO Koleji Geleceğin Mimarisinden bahsedebilir misiniz?

 

Eğitime dair kavramların yeniden ele alınıp tasarlanması GEO’yu bu tasarımların mekanlara yansıması olan geleceğin okul mimarisine götürdü. GEO Eğitim 4.0 ile “kavramların mimarisi mekanın da mimarisidir” diyerek eğitim modelimizi destekleyen özel mekanlar tasarladık.

 

GEO Class & ClassPlus

 

GEO sınıfları paylaşımcı, etkileşimli bir öğrenme ortamı yaratırken, GEO Eğitim 4.0 modelinin ilham kaynağı oluyor. GEO sınıfları iki ana mekandan oluşmaktadır:

 

  • GEO class: 21. yüzyılın modern yüzünü yansıtan akıllı tahtası, özel masa ve sandalyeleri, projeksiyonu ve diğer araç gereçleri ile eğitim felsefemize en uygun sınıf ortamıdır.
  • GEO class plus: sınıf ortamı bünyesinde koltuğu, masası, kütüphanesi, ev konforu ve huzurunu sunan, öğrencilerin ders dışı saatlerde de sosyalleşerek ortak projeler üretmeye devam edebilecekleri, yüksek hızlı internet, bilgisayar, satranç alanları, oyun materyalleri, projektör, LEGO, hobi, mantık ve robotik setleri gibi her yaş grubunun ihtiyaçları doğrultusunda ayrı ayrı planlanan alanlardır.

 

GEO Hub

 

Öğrenci, öğretmen, veli, ziyaretçi, kısacası GEO’ya adım atan herkes GEO felsefesini ve mimarisini doğrudan deneyimleyebileceği, gözlemleyip inceleyebileceği GEO Hub ile tanışır. GEO Hub velilerin, öğrencilerin ve öğretmelerin keyif alarak kullandıkları kütüphane ve atölye gibi duvarları ve kapıları olmayan mekanlardan oluşur.

 

 

 

 

 

GEO

 

GEO’da derslerin bir bölümü aynı kademedeki öğrencileri bir araya getiren amfilerde düzenlenir. GEO’da organize edilen ders içerikleri üç temel amaca hizmet eder:

  • Sosyal öğrenme: Bir bilginin ya da becerinin akranları tarafından öğrenildiğini ve davranışa dönüştürüldüğünü gözlemleyen bireyler daha çabuk öğrenir. Çocuklar öğretmenlerinden çok akranlarından öğrenmeyi tercih eder.
  • Uzmandan öğrenme: Alanında uzman kişilerin bilgi ve deneyimleri öğrencide daha fazla etki uyandırır.
  • Popüler yaklaşım: Derslerin günlük hayatla iç içe sunulması kalıcı öğrenmeyi sağlar.

 

GEO ComfortZone

 

GEO’da teneffüsler dahil bütün zamanlar aktif dinlenme kavramının hayata geçirilebileceği, öğrencinin sosyal ve bilişsel gelişimine hizmet eden bir anlayışla düzenlenmiştir. Bu kapsamda koridorlardan sınıflara her santimetrekarede aktif öğrenme ve dinlenme için GEO ComfortZone alanları inşa edildi.

 

GEO T-Lab

 

GEO T-lab, GEO öğrencilerinin teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler olarak yetişebilmeleri için tasarlanmış dört ayrı laboratuvardan oluşmaktadır.

 

Makerspace alanlarında öğrenciler kendi elektrik-elektronik devrelerini tasarlayabilir, bunlara sensörler, robot kollar ekleyebilir özel yazılımlarla ürettikleri sistemleri çalıştırabilirler. Fab-Lab’da tasarladıkları modelleri 3DB yazıcı, CNC, lazer kesiciler ile hayata geçirebilirler. Robotik alanlarında kendi robotlarını tasarlar ve programlarlar. Kodlama laboratuvarında ise yaş gruplarına uygun seviyede yazılım geliştirme ve algoritma eğitimleri alırlar.

 

  1. Kaç kampüsünüz var? Halihazırda bulunduğunuz şehirlerden farklı olarak ulaşmak istediğiniz şehirler, Anadolu'ya yayılma planınız var mı?

 

GEO Koleji’nin İstanbul’da Ataşehir ve Balmumcu kampüsleri 2018-19 öğretim yılı itibariyle kapılarını öğrencilerine açacak. Sektörün genel durumuna ve hedeflerimize paralel olarak yatırım planlarımızı sürekli değerlendiriyoruz. Önümüzdeki dönemde eğitim öğretime açacağımız kampüslerimizle ilgili çalışmalarımıza devam etmeyi hedefliyoruz.

 

  1. GEO Koleji'nin burs oranları nasıl ve kimlere burs veriyorsunuz?

 

Hızlı değişen dünyanın eğitim argümanlarıyla kurulan GEO Koleji olarak gücümüzü her bir öğrencimizin benzersizliğinden ve öğrenme tutkusundan alıyoruz. GEO Eğitim Bursunda birincil önceliğimiz GEO Eğitim 4.0 modeli çerçevesinde öğrencilerimize çok yönlü ifade etme araçları sunmak. Biliyoruz ki öğrencilerimizi kendilerinden başka hiç kimse daha doğru anlatamaz; hiçbir sınav onların kim olduğunu ve öğrenmeye olan heyecanlarını ve tutkularını yansıtamaz.

 

Burs başvurularımız için öğrenciler tutkularını, hayallerini ve kendilerine göre başarıyı anlattıkları bir video çekerek ve yazılı olarak anlatmasını istiyoruz. Yine sınav sonucu, başarı vb. kriterler ile %100’e kadar burs imkanı sunuyoruz.

 

  1. Özel okul sektörünün geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Eğitimin mükemmele ulaşması açısından Türkiye’de de özel okul sayıları büyük bir hızla artmaktadır. Elbette burada göz önünde bulundurulması gereken yüksek kalitenin muhafaza edilmesidir. Dolayısıyla özel okulların ticari kaygılarla değil, eğitim kalitesini ön planda tutarak faaliyete geçmeleri gerekiyor. Türkiye’deki bir başka gerçekse dershanelerden dönüşen özel okulların sayılarının giderek artması. Özellikle bu tür okullar dönüşüm sırasında kaliteyi düşürmeden en iyi şekilde eğitim vermeyi hedeflemeliler. Bir başka nokta ise özel okul işletmeciliği dinamiklerinin göz ardı edilerek okulların herhangi bir şirket gibi yönetilmesidir. Bu bağlamda en önemli nokta okulların, insan faktörünü temel alan yaklaşımla hareket etmesidir.

 

  1. Sizce eğitim sisteminde çözülmesi gereken konular neler?

 

Öncelikle 21. yüzyıl pedagojisi çerçevesinde öğrencilerin merak, tutku, irade, ilham, erdem ve esneklikle öğrenmelerine fırsat vermemiz gerekiyor. Öte yandan geleceğin öğretmenleri için bireysel farklılıkların değerli olduğu bir iklimde akademik destek stratejileri geliştirerek kişisel öğrenme planları oluşturmak oldukça önemli. Ayrıca, yaşamın ve öğrenmenin her alanında teknolojiyi aktif kullanarak yüzyılın dinamiklerine değer katan bir öğrenen toplumu yetiştirmemiz gerekiyor. Eğitim sisteminde çözülmesi gereken konulardan bir diğeri ise mimari. Yenilikçi öğrenme mekanları tasarlayarak öğrencilerin öğrenme ve yaşam kalitesini yükseltmemiz gerektiğini düşünüyoruz. GEO Koleji’ni de eğitimin bir gün değişeceğini beklemektense, yepyeni bir eğitim ve bambaşka bir gelecek anlayışı ile bugün değiştirmek felsefesi üzerine kurduk.

 

  1. Öğretmenlerinizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

 

GEO Koleji’nde eğitim felsefemizde “Geleceğin öğretmeni aynı zamanda öğretmenin de geleceğidir.” Bu doğrultuda GEO Koleji’nde öğretmen öncelikle hayat boyu öğrenen olmalı, bilgiyi kullanmayı öğretmeden “Geleceğin insanını en iyi nasıl yetiştirebilirim?” sorusunu kendine sormalı. Bu kapsamda öğretmenlerimizde üç vazgeçilmez unsur arıyoruz; erdem, öğrenme tutkusu ve pedagoji. Aynı zamanda GEO Koleji’ndeki öğretmenlerimiz, branşında olduğu kadar mesleğinin bilim ve sanat yönünde de aynı oranda iddialıdır.  

 

GEO öğretmeni, alanında uzmanlığını, araştırmacı kimliğini, ölçme ve değerlendirme araçlarına hakimiyetini ortaya koyar, öğrenciyi amacına ulaştıracak motivasyon yöntemlerini kullanır ve öğrencilerinin projeler üretmesini sağlayıp sanat yönünü ortaya çıkarır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)