adscode
adscode

Gmail'den gönderilen e-posta nasıl geri alınır?

Google’ın e-posta servisi Gmail’de gönderdiğiniz e-postayı 30 saniye içerisinde geri çekebiliyorsunuz.

Gmail'den gönderilen e-posta nasıl geri alınır?
Sosyal Medya

Ya onca işinizin arasında bu süreyi aşarsanız? Dmail eklentisi sayesinde Gmail kullanıcılarına gönderdiğiniz e-postayı dilediğiniz zaman geri alabilme, kendi kendini yok eden e-postalar gönderebilme şansına sahipsiniz.

E-posta trafiğiniz yoğun bir Gmail kullanıcısı iseniz Dmail eklentisi oldukça işinize yarayacak diyebiliriz. Google Chrome tarayıcınıza yükleyebileceğiniz bu ufak eklenti, yanlışlıkla gönderdiğiniz e-postaları dilediğiniz süre içerisinde geri alma (çekme) izni veriyor ki bu süre Gmail’de bildiğiniz üzere en fazla 30 saniye. O anda işinizin yoğunluğundan bu süreyi kolaylıkla geçebilirsiniz. Bu noktada sorunu çözmek adına yükleyebileceğiniz Dmail, Gmail’de e-posta gönderme penceresine kendisini konumlandırıyor. E-postanızı gönderme esnasında Dmail’i açıp süreyi de belirliyor ve e-postanızı karşı tarafa güvenli bir şekilde ulaştırmış oluyorsunuz. Bu e-postanız belirlediğiniz süre içerisinde görüntülenebilecek yani 1 saat, 1 gün veya 1 hafta sonunda kendi kendini yok edecek şekilde ayarlanmış oluyor. Karşı taraf bu sürenin sonunda e-postanızı şifrelenmiş olarak yani karmakarışık bir şekilde görüyor.

Tabii ki Dmail’in asıl özelliği bu değil. Gönderdiğiniz e-postayı dilediğiniz bir zaman geri çekebiliyorsunuz. Örneğin; e-postanızı gönderdiniz ancak 1 dakika sonra yanlışlıkla gönderdiğinizi fark ettiniz. Çok geç sayılmıyor ve hemen gönderdiğiniz e-postalar bölümüne giriyorsunuz, ilgili e-postayı bulup “Revoke Email” butonuna tıklayarak e-postayı geri çekiyorsunuz. Bunu yaptığınız vakit karşı tarafa e-postayı şu kadar sürede geri çekeceğinize ilişkin e-postanızın altına bir not düşülüyor.

Yanlışlıkla gönderilen e-postalara son veren ücretsiz bir Google Chrome eklentisi olan Dmail’i aşağıdaki bağlantıya tıklayarak indirip kullanmaya başlayabilirsiniz:



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)