adscode
adscode

​ Hassas Terazi İle Laboratuvarda Tartım

Eğer mutfakta veya manavda kullanmak için bir hassas teraziye ihtiyaç duyuyor olsaydınız size gramaj olarak doğru ölçen bir tanesi yeterli olabilirdi.

​ Hassas Terazi İle Laboratuvarda Tartım
Türkiye'den Haberler
Eğer mutfakta veya manavda kullanmak için bir hassas teraziye ihtiyaç duyuyor olsaydınız size gramaj olarak doğru ölçen bir tanesi yeterli olabilirdi. Hatta 3 kilo meyve tartacak olduğunuz zaman eksik veya fazla tartılan 1 gramın çokta önemi olmayabilirdi. Ancak durum laboratuvarda yapılan endüstriyel tartımlar için hiç geçerli değil.

Kalite kontrol, analiz ve ürün geliştirme laboratuvarları başta olmak üzere ilaç ve biyoteknoloji endüstrisi, kozmetik endüstrisi, tıp ve sağlık çalışmalarında kullanılan endüstriyel hassas teraziler tüm bu sektörler için en önemli cihazların başında geliyor. Çünkü geliştirilen ürünlerde kullanılan maddelerin miktarlarının doğru belirlenmesi hayati önem taşıyor. Bunun için de ihtiyaca göre 1 gramdan 1 nanograma kadar hatasız tartım yapabilmek gerekiyor.



İlaç içeriklerinden tutun da kimyasal maddelere kadar bırakın 1 gramı 1 miligramın dahi hayati önem taşıdığı tartım işlemleri olabiliyor. Bu gibi tartımlarda ise tartım işleminin mükemmel doğrulukta ve hızlı yapılabilmesini sağlamak için laboratuvarda endüstriyel tartım için Hassas Terazi sayfasından inceleyebileceğiniz hassas terazi çeşitleri hayati öneme sahip oluyor.

Türkiye’nin endüstriyel tartım sistemleri alanında sattığı ürünler ve verdiği hizmetler ile en çok tercih edilen markası olan Baykon tarafından satılan Radwag marka hassas terazi çeşitleri her bütçeye ve ihtiyaca uygun seçenekleri ile dikkat çekiyor. Radwag markasının hassas terazileri haberleşme bağlantılarının çeşitliliği ve sunduğu kullanım kolaylıkları da tartım harici konularda da büyük fayda sağlıyor.

Laboratuvar Terazisi Çeşitleri

Baykon markasının resmî web sitesinde laboratuvar terazileri dahil olmak üzere tüm endüstriyel tartım sistemlerini ve ürünlerini başta http://www.baykon.com/analitik-teraziler,PR-1677.html adresine giriş yaparak inceleyebilirsiniz. Ürünleri başta Almanya olmak üzere ABD’den Çin’e kadar dünyanın 90’dan fazla ülkesinde satılan Baykon 1987 yılında kurulup 2004 yılında yetkilendirme belgesi almış kaliteli ve güvenilir bir markadır.

Kullanım alanları ve bilinirliği ile laboratuvar terazisi modelleri arasında en çok öne çıkan çeşit olan hassas terazilere ek olarak analitik ve mikro teraziler de laboratuvarda tartım işlemleri için ihtiyaç duyulan çeşitlerdendir. Genel olarak tüm laboratuvar terazisi çeşitleri üzerinde donanım olarak led göstergeler ve USB gibi iletişim kanalları olması tercih edilmektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)