adscode
adscode

Haziran Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

Atama Bekleyen Öğretmenler Merak Ediyor; Haziran Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

Haziran Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?
Eğitim
Atama Bekleyen Öğretmenler Merak Ediyor; Haziran Ayında Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?
Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında yapılacak 10 bin öğretmen ataması için kontenjanları açıkladı. Başvurular 29 Ocak'ta alınmaya başlanacak.

Ayrıca, Ağustos ayında da 40 bin öğretmen ataması yapılacağı, daha önceden Başbakan tarafından açıklanmıştı. Yani 2014 yılı için toplamda 50 bin öğretmen ataması yapılacağı belirtilmişti.

Fakat, geçtiğimiz günlerde atama bekleyen bir grup öğretmen, Başbakan Erdoğan'a seslendi. Grubun yanına giden Erdoğan, öğretmen adaylarının taleplerini dinledi. Öğretmen adayları Şubat ayında 10 bin atama yapılacağını belirterek, bunun 40 bin olmasını istedi. Erdoğan ise "Bütçe şartları ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu mümkün değil, Şubatta 10 bin atama yapılacak, Haziran ayında yeni atamalar olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklamaları tüm gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlanırken; Ak Parti'nin resmi internet sitesinde ''Haziran ayında yeni atamalar olacak'' başlığıyla kamuoyuna sunuldu.

Tüm bu gelişmeler atama bekleyen öğretmenlerin kafasını karıştırdı. Başbakan Erdoğan Haziran ayında atamalar olacak sözüyle, daha önce belirtilen 40 bin öğretmen atamasını mı kastetti yoksa 2014 KPSS'den önce Haziran ayında ek olarak öğretmen alımı mı olacak? Atama bekleyen öğretmenler bu sorunun cevabını merak ediyor.

Atama bekleyen öğretmenlerimiz adına buradan yetkililere sesleniyoruz. Haziran ayında atamalar olacak sözüyle kastedilen nedir? 40 bin atama dışında yeni bir alım mı olacak? 

Bu konuda net bir açıklama yapılarak oluşan belirsizlik ortadan kaldırılmalıdır.mebpersonel.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)