adscode
adscode

İçişleri Bakanlığı Harekete Geçti

İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı.

İçişleri Bakanlığı Harekete Geçti
Özel Eğitim
Yeni eğitim-öğretim döneminin sorunsuz geçmesi için alınacak güvenlik önlemlerini tek tek belirledi. Her okula bir trafik ekibi görevlendirilecek. Trafik polisleri öğrencilerin güvenli şekilde okula giriş-çıkışlarını sağlayacak. Öğrenci servisleri sıkı denetime alınacak. Yapılan trafik kontrollerinde ceza yiyen servis sürücüsü ilçe milli eğitim müdürlüğü, okul yönetimi ile bağlı olduğu servisçiler odasına rapor edilecek. Trafik ekipleri sorumlu oldukları okul çevrelerinde meydana gelen kazaların nedenlerini inceleyecek. Gerekli önlemlerin alınıp bir daha kaza yaşanmaması için belediyelere bilgi verilecek.
 
GENELGE YAYINLANDI

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, 2010-2011 eğitim döneminin başlamasından sonra 81 il valisine bir genelge yayınladı. Genelgede, okulların giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında yolculuk yapmaları için daha fazla ekip görevlendirilmesi istenildi. Oman Güneş, öğrencilerin naklini sağlayan servisler üzerinde yoğun denetimler yapılması talimatını verdi. Tüm öğrenci servislerinde, 'okul servis aracı özel izin belgesi ve okul servis aracı bakım ve onarım takip formu' bulunacak. Araçta "okul taşıtı" ve "dur" yazısı çalışır vaziyette olacak. Servis aracında rehber personel bulundurulacak. Taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşımayacak servislerde emniyet kemerlerinin tam ve çalışır halde olması sağlanacak.
 
SİGARA YASAK

Emniyet ve jandarma trafik ekipleri sorumluluk bölgelerinde öğrenci servislerini sık sık denetleyecek. Servis sürücüsünün hız, kavşaklarda geçiş önceliği, indirme ve bindirme kurallarına riayet edip-etmedikleri yakından takip edilecek. Servis şoförünün araçta sigara içip içmediği de kontrol edilecek. Kendisi ya da araçta sigara içmesine izin veren sürücülere idari para cezası kesilecek. Denetimlerde, servis araçlarının camlarında film olup olmadığına bakılacak. Trafik işaret ve kurallarına uymayan servis şoförü hakkında Karayolları Trafik Kanunu uyarınca cezai işlem uygulanacak. Bu hususlar okul yöneticileri tarafından da titizlikle kontrol edilecek.
 
MİLLİ EĞİTİM VE OKULA GİDECEK

Müsteşar Osman Güneş'in genelgesinde trafik ekiplerine yapılan her denetimden sonra kullanılması için 'Okul Servis Aracı Denetim Formu'nun periyodik olarak doldurulması emri verildi. Ceza uygulanması halinde formun bir sureti ilçe milli eğitim müdürlüklerine ve okul yönetimlerine gönderilecek. Servis şoförlerinin sürücü ceza puanları www.turkiye.gov.tr adresine yüklenerek okul idareleri ve servis araçları kiralama komisyonunca görülecek. Okul geçidi görevlilerinin belirlenmesi ve trafik konusunda eğitimleri için çalışmalara hemen başlanacak. Ayrıca, trafik ekipleri okul çevrelerinde meydana gelen trafik kazalarını çok yönlü inceleyecek. Kazaların trafik lambası, kasis vb. olmadığı için kaynaklandığı tespit edilirse bu sorunların derhal giderilmesi için yerel yönetimlerden yardım istenecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)