adscode
adscode

Milli Eğitimden ‘bağış’ Uyarısı

Muğla’da 2011-2012 eğitim-öğretim yılı öncesi İl Milli Eğitim Müdür Vekili Gürbüz Karabulut başkanlığında İlçe Milli eğitim Müdürleri ile toplantı yapıldı. Öğretmenevi salonunda yapılan toplantıda yeni…

Milli Eğitimden ‘bağış’ Uyarısı
Özel Eğitim

MEDYANIN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ AZALTILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Milli Eğitim Müdürlerine “Vatandaşı ve öğrencileri üzerseniz ben de sizi üzerim” sözünü hatırlatan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Karabulut, “Bakanımızın talimatı var. Öğrenci ve veliler ile ilişkiler en üst düzeyde olacak. Bunun yanında 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında başarı içinneler yapabiliriz, bunları okullar açılmadan masaya yatırmak zorundayız. Medyanın çocuklar üzerinde çok büyük etkisi var. 6, 7, 8. sınıflarda 3 yıl önce uygulaması yapılan, seçmeli ders olan medya okur-yazarlığı dersi bu yıl da devam edecek. Öğrencilere bu dersi daha iyi bir şekilde verip medyanın çocuklar üstündeki etkisini en aza indirmek istiyoruz” dedi.

“BAĞIŞ ALINMAYACAK”

Okullarda aidat parlarının kalkması ile okullarda ön plana çıkan fotokopi ve diploma harcı gibi paraların dışında bağış adı altında velilerden istenen paraların kesinlikle alınmamasını isteyen Karabulut, “Okullarımızda, mevzuat gereği ailelerden alınması gereken bir takım ücretler var. Bunlar öğrenciye diploma veriliyorsa diploma harcı, okul öncesi eğitim ve öğretim gören öğrencilerimize okullarda verilen hizmetler ile ilgili yönetmenlik gereği ücretler var. Bu ücretleri mümkün olduğunca düşük tuttuk. Ana sınıflarında ve okul öncesi sınıflarda aylık 25-40 lira arası değişiyor. Veremeyenler için okul müdürlerimiz yardımcı olacak. Bunların dışında kesinlikle para talep edilmeyecek. Bakanlığımız bu konuda çok hassas. Hiçbir veli Okul Aile Birliği’ne bağışta bulunmak istemediği sürece para istenmeyecek, istendiğini duyduğumuz takdirde gerekli işlemleri başlatacağız” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)