adscode
adscode

İki tarafı dokunmatik ekran çıktı

Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)'ın tasarladığı ekrana TransWall adını koydular.

İki tarafı dokunmatik ekran çıktı
Bilim Teknoloji
TransWall adı verilen ekranın iki tarafından da görüntü alabiliyorsunuz ve iki tarafa da titreşimli geri bildirim veriliyor.

Ekranın iki yüzeyinden de görüntü alınabilen ayrıca ekranın iki yüzeyinin de işleve sahip olması sağlanabilen bu yeni ekran ayrıca iki tarafa da titreşim ile geribildirim yapabiliyor.

T şeklinde bir yapının ortasında bulunan bu ekrana iki projektörden görseller aktarılıyor. İki katman plastik camın arasında holografik film koyularak oluşturulan ekranın her katmanında dokunma sensörü ve mikrofon bulunuyor. Ve böylece ekranın iki farklı tarafında bulunan kişilerin iletişim sağlayabiliyor. Ayrıca mekanizmaya eklenen elektronik bir cihaz sayesinde ekranın verilen komutlara titreşimlerle cevap vermesi sağlanıyor.

Ekranın kullanıcıları ekranda bir şeyler çizebilir, şekilleri seçebilir, fotoğrafları kaydırabilir yani kısacası normal bir dokunmatik ekranda yapabildiği şeylerin hepsini TransWall’da da yapabilir. TransWall’un yaratıcıları bu buluşun alışveriş merkezlerinde, müzelerde ve parklarda ziyaretçilerin tecrübelerini arttırmak için kullanılabileceğini söylüyor.




mgdtv.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)