adscode
adscode

İl Dışı Atamalarda Zorunlu Hizmeti Bekleyenlere Müjde

ZORUNLU HİZMETİNİ TAMAMLAYACAK ÖĞRETMENLER İÇİN 30 EYLÜL 2015 TARİHİ BAZ ALINACAK İL MERKEZİ VE İLÇELER ARASINDA SEMİNER SORUNU ÇÖZÜLDÜ

İl Dışı Atamalarda Zorunlu Hizmeti Bekleyenlere Müjde
Sendikalar
Bugün sendikamıza seminer çalışmaları ile ilgili bir şikayet ulaşmıştır. Büyükşehir sınırları içinde ve il merkezi ve ilçelerde bulunan okullarda, ilçeler arası seminer çalışması yapmak isteyen öğretmenlere, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından izin verilmediği.
Ayrıca öğretmenlerin il dışı atamalarda mağduriyetine yol açacak bir durum tespiti yapılmıştır.

İl dışı atamalarda, 30 Eylül tarihi yerine, 16 Haziran’ın baz alınmasından dolayı, zorunlu hizmetini 30 Eylül’de tamamlayacak olan öğretmenlere sadece zorunlu hizmet bölgelerinin il dışı atamaya açılması ve sonucunda öğretmenlerin mağdur olması sendikamız tarafından incelenmiştir. Sendikamızın girişimiyle bu sorunda çözüldü. İl dışı atama isteyecek ve zorunlu hizmetini 30 Eylül tarihi itibariyle tamamlayacak tüm öğretmenlere, tüm kontenjanlar açılacak.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel GÜVEN, belirtilen  her iki sorun için de Bakanlık İKGM ne vekalet eden, Fethi Fahri Kaya ile görüştü. Cansel Güven yaptığı açıklamada “İl, ilçe milli eğitim müdürlerinin durumdan vazife çıkardığını belirtti. Bu nokta da sorun yaşanan illerin bakanlığa sendikalarca iletilmemiş olduğunu öğrenmek şaşırtmadı. Bazı üyelerimizin yaşadığı sorun üzerinden yaptığımız bilgilendirme ile yurt genelinde genel mağduriyetin biteceğini bilmek gurur verici. Genel müdür vekilimiz Sayın KAYA, her iki sorunun da ivedilikle çözülmesi için talimat verecek, hayırlı olsun. Nöbetçi sendikanız çalışmaya devam ediyor.”
Anadolu Eğitim Sendikası Basın ve Yayın Sekreterliği

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)