adscode
adscode

İşsizliğin ilacı mesleki eğitimde

TESK Genel Başkanı Palandöken: İşsizliğin azaltılması ve sanayi üretiminin artması, mesleki eğitim almış ara eleman ihtiyacının karşılanması ile mümkün olur

İşsizliğin ilacı mesleki eğitimde
Eğitim
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "İşsizliğin azaltılması ve sanayi üretiminin artması, mesleki eğitim almış ara eleman ihtiyacının karşılanması ile mümkün olur." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, meslek liseleri ve yüksekokullarının önem ve kalitesinin artacağına yönelik açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, mesleki eğitiminin önemine dikkati çekti.

Mesleki eğitimin sadece bir eğitim meselesi olmadığına işaret eden Palandöken, "İşsizliğin azaltılması ve sanayi üretiminin artması, mesleki eğitim almış ara eleman ihtiyacının karşılanması ile mümkün olur." değerlendirmesinde bulundu.

Fabrikaların ara eleman bulamamasının en büyük nedeninin, öğrencilerin üniversiteye yönlendirilmesinden kaynaklandığını savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Mesleki eğitime gereken önem verilmeyince çocuklarımız haklı olarak üniversiteye yöneliyorlar. Hangi bölüm olursa olsun yeter ki üniversite olsun düşüncesiyle okuyanların büyük bir kısmı işsiz kalırken, sanayiciler çalıştıracak ara eleman bulamıyor. Bunun için meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının müfredatı ve eğitim kalitesi en kısa zamanda mutlaka artırılmalıdır."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)