adscode
adscode

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Türkiye Diyanet Vakfı 

Rektör: Prof. Dr. İbrahim Kâfi Dönmez 

Kuruluş tarihi: 2010 

Bulunduğu il: İstanbul 

Akademik birimleri: Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Uluslararası İslam ve Din Bilimleri olmak üzere 3 fakültesi,  

Yabancı Diller Yüksek Okulu, Lisansüstü Programlar Ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 1.166 lisans, 256 lisansüstü olmak üzere 1.422 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 24 profesör, 6 doçent, 33 yardımcı doçent, 16 öğretim görevlisi, 22 okutman, 9 araştırma görevlisi olmak üzere 110 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: Öğrencilerimizin tamamı tam ya da kısmi bursludur. Ayrıca kısmi burslu öğrencilere LYS başarı sırasına göre yüzde 100 ile yüzde 15 arasında değişen öğrenim ücreti indirimleri uygulanmakta. Yüzde 50 burslu veya yüzde 25 burslu öğrencilerden herhangi bir indirim kazanmış olanlar dahil belirli bir başarı ortalamasını sağlayanlara ödedikleri öğrenim ücretinde yüzde 50 indirim uygulanıyor.

Yurt olanakları: Tam Burslu kontenjanlara kayıt yaptıranlara ücretsiz yurt imkânı sağlanıyor. Lisans programlarının yüzde 50 burslu kontenjanlarına yerleşenlere konukevi ücretlerinde yüzde 50, lisans programlarının yüzde 25 burslu kontenjanlarına yerleşenlere ise konukevi ücretlerinde yüzde 25 indirim uygulanıyor. Kız konuk evi 1500; erkek konuk evi 160 kişilik kapasiteye sahip.

Öğrenci kulübü sayısı: 17 öğrenci kulübü bulunuyor.

Ücreti: Üniversitedeki tüm programlar tam veya kısmi burslu. Yüzde 50 ve yüzde 25 burslu öğrencilerin ödeyeceği ücretler, KDV hariç hazırlık sınıflarında 21.060 TL; diğer programlar 19.980 TL ile 24.840 TL aralığında değişiyor.  

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitemiz kâr amacı gütmeyen gerçek anlamda bir vakıf üniversitesidir. Öğrencilerimizin tümüyle eğitimlerine odaklanabilmeleri için her türlü desteği sunan üniversitemizde öğrencilerimizin tamamı tam veya kısmi burslu olarak öğrenim görmekte. Ayrıca nakit burs, yurt ve hazırlık sınıfında ücretsiz ders kitabı desteği mevcut. Öğrencilerimiz, bulundukları bursluluk statüsünde, ek bir ücret ödemeksizin çift anadal ve yandal yapabilirler. Erasmus programı ile dünyanın seçkin üniversitelerinde öğrenim görme olanağı bulunmakta. Kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz üniversitemizin özgün akademik ve bireysel danışmanlık desteğinden yararlanabilirler. Kampüslerimiz şehrin merkezinde, her türlü vasıtayla kolayca ulaşılabilecek konumdadır. Üniversitemiz, öğrencilerin gayretlerini boşa çıkartmayacak, onlara olabildiğince üst düzey bilgi ve deneyim kazandırabilecek, ileride mesleklerini özgüvenle ve başarılı bir şekilde icra edebilmeleri için gerekli zemini hazırlayacak ve kendilerini bir entelektüel gibi hissetmelerini sağlayacak, nitelikli ve güçlü akademik kadroya sahip. Öğrencilerimiz etik değerlere saygının ve estetik kaygısının öne çıktığı, karşılıklı saygı ve sevginin önemini ve güzelliğini hissettiren bir atmosferi solurlar. Özellikle beşeri ve sosyal bilimler alanında dünyaca ünlü bir araştırma merkezi (İSAM) ile bilim, sanat, kültür ve fikir dünyasının en seçkin simalarıyla aynı ortamı paylaşmanın avantajlarından yararlanırlar. Bunun yanında, üniversite kütüphanemizde de değerli koleksiyonları içeren 70 binin üzerinde kitap bulunmakta oluşu kurumumuzun akademik yönelişi hakkında fikir verebilir.

İletişim bilgileri: www.29mayis.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)