adscode
adscode

İstanbul'da Okullar Tatil Edildi

İstanbul'da karyağışı nedeniyle anaokulları ile ilk, orta ve liseler yarın tatil ilan edildi.

İstanbul'da Okullar Tatil Edildi
Eğitim
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

BEKLELEN KAR GELDİ

İstanbul akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına girdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji birimi İstanbul'un bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına gireceğini açıkladı. Yapılan uyarıda kritik saatlerin 16:00 ile 17:00 olduğuna dikkat çekildi. Ancak kar yağışı saat 18:00'de başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaparak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına gireceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan açıklamaya göre, belediyenin kış şartlarıyla mücadele ekipleri AKOM'un yönetiminde olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor. Ekipler ana arterlerde ve çevre yollarında muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda durumuna getirildi. Alınan meteorolojik bilgiler doğrultusunda yağışın saat 16.00-17.00 arasında İstanbul'da etkili olacağı tahmin edildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)