adscode
adscode

İşte Startup Weekend’in şampiyonları!

Geleceğin yıldız girişimcilerini seçen Startup Weekend’de kazananlar belli oldu...

İşte Startup Weekend’in şampiyonları!
Özel Eğitim

 

Özyeğin Üniversitesi ve Microsoft Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen 48 saatlik yarışmanın sonunda nereyeucalim.com adlı proje birinci olurken, sosyal girişimcilik projesi bensosyalim.com ikinci ve listmywish.es ise üçüncü oldu.

 

Dünyanın önde gelen iş fikirleri yarışmalarından biri olan ve 100’ü aşkın şehirde düzenlenen Startup Weekend’in İstanbul ayağı 25-27 Mart 2011 tarihleri arasında Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirildi. Özyeğin Üniversitesi ve Microsoft Türkiye ana sponsorluğunda ve Turkcell, Etohum, McBDC, Dekatlon Buzz, sosyalmedya.co ve Yemekhane’nin desteğiyle düzenlenen Startup Weekend İstanbul, Türk girişim dünyasının gelecekteki yıldızlarını seçti.

 

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve Startup Weekend Temsilcisi Tuğçe Ergül’ün konuşmalarıyla Cuma akşamı başlayan Startup Weekend heyecanı Pazar akşamına kadar kesintisiz devam etti.

 

Katılımcıların gruplar halinde çalışarak ve 48 saatlik bir kampa girerek parlak bir iş fikrini şirketleşme aşamasına getirdikleri yarışmada geliştirdikleri seyahat sitesiyle Nereyeucalim.com ekibi birinci oldu. Sivil toplum kuruluşlarıyla gönüllüleri buluşturan bir platform olan Bensosyalim.com ikinci olurken, kişilerin dileklerinin arkadaşları tarafından hayata geçirilmesini amaçlayan Listmywish.es projesi ise üçüncü olmayı başardı.

 

Türkiye’nin önde gelen kurumları, geleceğin yıldız girişimcilerini seçti

 

Startup Weekend İstanbul’un jürisinde Microsoft’tan İpek Tunca, Özyeğin Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Kutsal Doğan, Turkcell’den Alaaddin Alpay, Webrazzi’den Fırat Demirel, İnovent’ten Ömer Hızıroğlu, Galata Business Angels’dan Elbruz Yılmaz, Neobiz Dijital’dan Yurtsan Atakan, Embryonix’den Taylan Demirkaya, 41?29!’dan Alemşah Öztürk, Promoqube’dan Özgür Alaz, McBDC’den Dr. Cem Bülent Ünal, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’nden İhsan Elgin ve Startup Weekend’den Tuğçe Ergül gibi internet, girişimcilik ve risk sermayesi sektörünün önde gelen isimleri yer aldı.

 

Dereceye giren ekipler büyük ödüllere sahip oldu

 

Startup Weekend İstanbul’da dereceye giren ekipler Özyeğin Üniversitesi tarafından 3 seans mentorluk ve iş planı eğitimini kapsayan Girişimciliğe Giriş eğitim programı, Microsoft Türkiye’den Windows Phone 7 ve Windows 7 Ultimate ürünleri, Turkcell’den 3G MultiVINN ve McBDC’den McCoach hizmeti alma hakkı kazandı. Ayrıca dereceye giren ekipler Microsoft’un Ankara’da bulunan İnovasyon Merkezi’nden yararlanmak üzere değerlendirebilme hakkı da kazandılar.

 

Dünyada 2007 yılından beri düzenlenen Startup Weekend, aralarında New York, Washington DC, Toronto, Hamburg’un bulunduğu pek çok şehirde gerçekleşiyor. Bu ülkelerin en yetenekli girişimcileri, yöneticileri, pazarlamacıları, tasarımcıları ve yeni bir şirket kurmayı arzu eden girişimcilerini bir araya getiren Startup Weekend’in İstanbul ayağında, katılımcılar uluslararası bir deneyim yaşama fırsatı buldular.

 

Twitter savaşını İstanbul kazandı

 

Startup Weekend geçtiğimiz haftasonu İstanbul’la aynı zamanda Michigan’da da yapıldı. Sosyal medyanın gözde sitelerinden Twitter üzerinden İstanbul ile Michigan arasında düzenlenen yarışmayı (hashtag battle) açık ara farkla İstanbul kazandı. Startup Weekend’i tam 776 kez “tweetleyen” İstanbullu yarışmacılar, Michigan’daki yarışmacıların tweet sayılarını ikiye katladı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)