adscode
adscode

İÜ Öğrencileri: "Stüdyo yemekhane olmasın"

İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) yaşanan yemekhane krizi, İletişim Fakültesi’nde Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü’nün tek uygulama merkezi olan stüdyo yerine yeni bir yemekhane yapılarak çözülmek isteniyor.

İÜ Öğrencileri: "Stüdyo yemekhane olmasın"
Üniversite

Fakültelerine yemekhane yapılmasına karşı çıkan öğrenciler, “Türkiye’nin ilk İletişim Fakültesi Stüdyosuz Kalamaz!” başlığında sosyal medyadan yayınladıkları açıklamada karara tepkilerini dile getirdiler. Alanın yer aldığı katta dersliklerin, sinema, ses kayıt ve kurgu stüdyolarının bulunduğu ve dolayısıyla yemekhane olmaya müsait olmadığının belirtildiği açıklamada, kararın öncesinde alanın bir çekim stüdyosu olarak kullanılacağının duyurulduğu ifade edildi.

Ne olmuştu?

Yemek ücretinin yüzde 150’ye varan oranda zam yapılarak 15 TL’ye yükseltilmesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yer alan yemekhanenin sadece akademisyenlerin kullanımına sunulması, uzun yemek kuyrukları öğrencilerin tepkisini çekmişti. Üniversite bu olaylar üzerine yemek kalitesinin ve yemekhane sayısının artırılması için çalışma yapıldığını duyurmuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)