adscode
adscode

Prof. Haberal’a İran’dan onursal profesörlük

Prof. Dr. Mehmet Haberal’a Şiraz Üniversitesi tarafından onursal profesörlük verildi.

Prof. Haberal’a İran’dan onursal profesörlük
Üniversite

 

Prof. Dr. Mehmet Haberal, İran Transplantasyon Derneği'nin uluslararası kongresinin onur konuğu oldu.

Başkent Üniversitesi Sağlık Kuruluşları direktörü Prof. Dr. Ali Haberal, eski rektör Prof. Dr. Kenan Araz, Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Başhekimi Adnan Torgay, Başkent Üniversitesi genel Koordinatörü Feyyaz Artukoğlu, Genel cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sedat Yıldırım ve Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Sezgin de Haberal'a eşlik etti.

Şiraz'daki İbni Sina Hastanesi’nde, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın adını taşıyan salonda yapılan kongrede dünyanın önde gelen bilim insanları bir araya geldi.

Fars Eyaleti Valisi Prof. Dr. İmanieh, Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Bagherix ve Dernek Başkanı Prof. Dr. Ali Malek Hosseini (Ali Malek Hüseyin) Haberal'dan övgüyle bahsederek, "Hoşgeldiniz" dedi, katılımı için teşekkür etti.

Kürsüye çıkan Prof. Dr. Haberal ise Türkiye'de organ nakli sürecini anlattı, bağış çağrısında bulundu.

Şiraz Üniversitesi de Haberal'a onursal Profesörlük payesi takdim etti. Rektör Vahid Hossuni Haberal'a cübbesini giydirdi ve şiltini sundu. Ayrıca basın toplantısında küçük bir kız, insanlığa yaptığı katkılarından dolayı Haberal'a bir şiir okudu.

2017 yılında hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Arash Pirat'ın İran'da yaşayan anne ve babası da Haberal'ı kongrenin yapıldığı hastanede ziyaret etti.

İlk kazmayı vurdu

Haberal daha sonra Başkent Üniversitesi modeli örnek alınarak yapımına başlanan biyomedikal mühendisliği binasında incelemelerde bulundu ve ilk kazmayı vurdu.

Haberal ve ekibi daha sonra düzenlenen resepsiyona katıldı.  Burada, Haberal'a bölgeye ve İran'a katkıları için şükran belgesi takdim edildi...

Yurda dönen Prof. Dr. Haberal, ziyaretiyle ilgili "Katkı vermeye devam edeceğiz. Görevimiz, ay yıldızlı Türk Bayrağını dünyanın en tepesinde dalgalandırmak" dedi. Tüm başarıları ve yaşattığı gururu, "vatandaşlık görevim" diyerek ülkesine atfetti. 

Haberal'ı karşılamaya gelen Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu ile rektör yardımcıları da Haberal'a teşekkür etti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)