adscode
adscode

Karneler alındı ama eğitim devam ediyor

Pandemi nedeniyle çoğunluğu uzaktan eğitimle geçen zorlu bir yılın ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün dijital karnelerine kavuşuyor. Ancak okullarda eğitim, öğrencilerin gereksinimlerine göre 2 Temmuz’a kadar sürecek. 5 Temmuz-31 Ağustos’ta u

Karneler alındı ama eğitim devam ediyor
Eğitim

İlkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci için bugün karne zamanı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri bugün e-Okul üzerinden erişime açıldı ancak okullarda bugüne özel bir karne etkinliği yapılmayacak. Talep eden velilere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz’dan itibaren okul müdürlükleri tarafından verilecek.


Okullarda, 21 Haziran’dan 2 Temmuz’a kadar öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda etkinlikler gerçekleştirilecek. Eğitim yılı, 2 Temmuz’da sona erecek. Ancak telafi programı kapsamında okullar yaz boyu açık olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullarda uygulayacağı eğitim takvimi şöyle:

Sınavlar sürüyor

- Liselerde, sorumluluk ve mazeret sınavları 2 Temmuz’a kadar tamamlanacak. Destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetleri sürecek.

- 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan “Telafide Ben de Varım” programı için başvurular 21 Haziran-2 Temmuz arasında yapılabilecek. Telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.


Miniklere yaz okulu

- Telafi programı kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrıntılara öğrenci ve veliler, telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişilebilecekler.

- Eylülde ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla yaz okulları açılacak.

- Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri karşılanabilecek.

- Program kapsamında, 1’den 2’ye geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlatılacak, bu taramaların sonuçlarına göre, ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği sağlanacak.

- 3 ve 4. sınıf öğrencileri için İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulaması kapsamında 1 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan çalışma kitapları ile 1 ve 4. sınıf öğrencilerine tamamlayıcı çalışma yaprakları eylül ayında ücretsiz dağıtılacak.

- MEB ayrıca liseler için kritik kazanımlar taraması hazırladı.

HEDEF EYLÜL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okula giden çocukların ailelerindeki vaka artışının, toplumdaki genel artışa oranla yüzde 20 daha düşük olduğunu söyleyerek, “Okullarımız güvenli yerler, çünkü sürekli kontrol var. Tamamen normale dönmek belki mümkün olmasa da hijyen koşullarını sağlayarak aşının bize kattığı güçle yeni eğitim öğretim yılına (Eylül) tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitimle başlamak istiyoruz” dedi.

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ/ MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)