adscode
adscode

Kolejlerin Kayıt Maratonu Başlıyor

Özel Türk ve yabancı okullara kayıt maratonu için start verildi.

Kolejlerin Kayıt Maratonu Başlıyor
AG Blog









Başta yabancı okullar olmak üzere iddialı kolejler, dün taban puanlarını açıkladılar. Kayıtlar ise bayramdan sonra başlayacak...
Puanları gören veliler, ne hemen sevinsinler ne de paniğe kapılsınlar. Çünkü bu taban puanlar çok değişecek. Kimi yükselecek, çoğu da düşecek.
Örneğin Robert ve Koç 683 puan açıkladı. Muhtemelen Robert’in puanı yükselecek Koç’unki de düşecek. Fransız okullarında ise Saint Joseph dışında, ciddi düşüşler yaşanacağı kesin. Alman ve Avusturya liselerinin de açıkladıkları 680 puanın üzerine çıkmaları zor gözüküyor.İtalyanlar’da da ciddi düşüşler yaşanacaktır.
Falcı mıyız? Elbette değiliz ama önceki yılın verilerine baktığımızda bu kaçınılmaz gibi görünüyor.
Ve bunun tek nedeni var, o da sınav sistemi.
İlk kayıt dönemlerinde, özellikle iddialı öğrenciler, hem anadolu liselerine hem de özel okullara kayıt yaptıracak. Taşların yerli yerine oturması ise eylül ayını bulur. Yani o zamana kadar, puanlarda artı-eksi çok oynamalar olacaktır...

Puanlar düşer mi?
Bu sorunun cevabını bugüne kadar bin defa cevapladım. Ama gelin isterseniz olaya bugün farklı bir pencereden bakalım. Çünkü cevabı herkese ve zamana göre değişiyor...
Bu soruya cevap bulamadıkları için on binlerce ailenin yaz tatili, adeta zehir olmuş durumda. Ne doğru bir bilgi alabiliyorlar ne de önlerini görebiliyorlar.
Peki, ne yapsınlar?
Her şeyden önce çok sabırlı olmaları ve kayıtları son güne kadar takip etmeleri gerekiyor. Yoksa, ileride çok büyük pişmanlıklar yaşayabilirler!
Örneğin özel okulların yeni açıklanan puanlarını görüp, bizim puanımıza düşmesi imkânsız diye sakın ola yarışı terk etmesinler. Çünkü Robert dışında tüm okulların puanlarında 5 ila 70-80 puan arasında düşüşler yaşanacaktır!

Haberin Devamı İçin Tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)