adscode
adscode

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Bilimsel Araştırma, Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı 

Rektör: Prof. Dr. Cumhur Çökmüş

Kuruluş tarihi: 2013

Bulunduğu il: Konya

Akademik birimleri: Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde Biyomühendislik, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Gıda mühendislikleri; Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Moleküler Biyoloji ve Genetik; Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde Ekonomi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik programları bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 69 lisans, 33 yüksek lisans olmak üzere 102 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 54 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: Üniversite tüm öğrencilerini sadece tam burslu olarak (yüzde 100 burslu) kabul edecek. Bölümünü ilk 5 sırada bitiren öğrencilerine mezun olunca işe yerleştirme garantisi veren üniversite, üniversite giriş sınavındaki başarı sıralamalarına göre kayıtlı öğrencilerine eğitim dönemi boyunca aylık ödemeler şeklinde başarı bursları verecek. Buna göre üniversite giriş sınavı sonucunda ilk 50.000 içerisinde yer alarak KGTÜ'ye yerleşen öğrencilere yılda 8 ay boyunca her ay, aylık 200 TL ile 6.000 TL arasında değişen miktarlarda burs olanağı sunacak. Yurt bursu da bulunan üniversitede, öğrencilerimize ayrıca ürünleşme potansiyeli olan bitirme ve/veya araştırma projeleri için tek seferlik, 3.000 TL ile 10.000 TL aralığında Ar-Ge desteği sağlanacak. 

Öğrenci kulübü sayısı: İlk öğrencileri 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde kabul ettiğinden, henüz öğrenci kulübü bulunmamakta.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 

Yurt dışında, Michigan State Üniversitesi, Purdue Üniversitesi, California Üniversitesi Davis, Missouri Üniversitesi, Montana State Üniversitesi ile yurt içinde de Selçuk, Necmettin Erbakan, Ankara, Eskişehir Osmangazi, Ahi Evran üniversiteleriyle anlaşmaları var.

Öğrenim ücretleri: Bütün öğrencileri yüzde 100 burslu kabul edilmekte. Bu sebeple tüm öğrencileri öğrenim ücretinden muaf.

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Öğrencilerimiz, dünyada hızla artan nüfusla birlikte yıldızı her geçen gün daha da parlayan gıda ve tarım alanında Türkiye’nin ilk ihtisas üniversitesinde okuma şansını bulacaklar. Torku markasının mimarı, Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından Konya Şeker A.Ş. ve Anadolu Birlik Holding çatısı altında yer alan gıda, enerji, bilişim, biyoteknoloji, kimya, malzeme, tarım, tohumculuk, hayvancılık, lojistik, tedarik zinciri yönetimi, pazarlama, dış ticaret gibi pek çok farklı alanda faaliyet gösteren 40'ın üzerindeki işletmeden, iş tecrübesi edinmek için faydalanabilecekler. Öğrencilerimiz, bilgiyi yüksek katma değere ve ürüne dönüştüren bir akademik hayatın parçası olacaklar. Öğrencilerimiz KGTÜ’ye geldikleri andan itibaren esnek bir eğitim modeli ile önce programlarını sonra uzmanlaşmak istedikleri alanı (bölümü) seçerek hayallerini gerçekleştirecekler. Doğa dostu ve sürdürülebilir koşullarda en son teknolojiyi yaşayarak bugünden geleceğin içerisinde olacak ve onu şekillendirecekler. T-tipi eğitim modeli ile alanlarında uzmanlaşırken bu uzmanlıklarını disiplinler arası bir iş tecrübesine yayma fırsatı bulacaklar. Türkiye gibi tarım ve gıda alanında potansiyeli büyük bir ülkeyi, yine bu alanlarda ayağa kaldırıp, tarım ve gıdanın zirvesine taşıyacak takımın bir parçası olacaklar.

İletişim Bilgisi: www.gidatarim.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)