adscode
adscode

Leonard Cairns İstanbul 'da

Dünya'nın en iyi Üniversitelerinden biri olan Monash Üniversitesi Fahri Profesörü Leonard Cairns İstanbul 'da

Leonard Cairns İstanbul 'da
Etkinlikler
Avustralya’nın Victoria Eyaleti, İstanbul’da düzenlenen Eğitimde Liderlik Semineri’ne ev sahipliği yapıyor 
  
Türkiye’nin birinci sınıf okulları liderlik ve işletme becerilerini geliştirmeyi öğreniyor 
  
Victoria Eyaleti Hükümeti; bugün Türkiye’den birtakım elit özel okulların danışmanları, müdürleri, müdür yardımcıları ve üst düzey öğretmenleri için ‘Eğitimde Liderlik’ seminerine ev sahipliği yaptı.

Melbourne’ün Monash Üniversitesi tarafından yürütülen eğitim seansı, tüm dünyada çalışarak 40 yıllık tecrübesini paylaşan ve katılımcılara liderlik ve işletme becerilerini nasıl geliştireceklerine dair kilit kavrayışlar sağlayan Üniversite’nin Fahri Profesörü Leonard Cairns tarafından denetlendi.
  
Seminer, şu anda Türkiye’ye ticaret harekatına öncülük eden Avustralya’nın Victoria Eyaleti İstihdam ve Ticaret Bakanı Louise Asher tarafından açıldı.
  
Bakan Asher; “Eğitim; hem herhangi bir ülkenin uzun dönem refahı için önemlidir, hem de mezun öğrenciden öğretmen değişimine profesyonel ve kişisel ilişkilerin harika bir faktörüdür.”
  
“Türkiye ile Victoria arasında güçlü bir eğitim ortaklığının, her ikimiz için mükemmel ekonomik faydası olacağına inanıyorum; ve İstanbul’daki bu seminer, eyaletimiz ve bu kilit pazar arasındaki önemli işbirliğinin bir başka adımıdır.” şeklinde konuştu.

  
Eğitimde Liderlik Semineri, Monash Üniversitesi’nin profesyonel öğretmen yetiştirme programını ve Okul Liderliğinde Uzmanlaşmayı vitrine çıkartırken; eğitim liderliği ve politikası, uzman öğretme uygulaması, öğrenme topluluğu ve uygulama geliştirmesi gibi başlıkları kapsadı. 
  
Monash Üniversitesi daha once Kasım 2011 ve Mart 2012 tarihlerinde 5 günlük program içeren, İstanbul’daki öğretmenler için profesyonel gelişim programlarını başarıyla yürütmüştü. 


Victoria Hükümeti ilk defa İstanbul’da özel okullardan üst düzey yöneticiler için seminer düzenliyor.

Eğitim endüstrisinde Victoria ile Türkiye arasında gelişen ilişkinin bir uzantısı olan seminer; Monash Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi arasında imzalanan, öğrenci değişimi ve ortaklaşa akademik ve araştırma işbirliğini içeren Mutabakat Anlaşması’ndan bir sene sonra geldi. Melbourne’ün Deakin Üniversitesi ile TOBB Üniversitesi arasında da, öğrenci ve fakülte değişim sözleşmesi için Mutabakat Anlaşması imzalanmıştı.


Bakan Asher; “Geçen yıl Ankara’daki Süper Ticaret Harekatı sırasındaki eğitim toplantıları sayesinde Victoria Hükümeti, Türk eğitim reformunun temel ve yüksek öğrenim alanına giriştiği bilincine ulaştı.” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)