adscode
adscode

Microsoft Apple’ın ağına düştü

Önceki gün Apple, yeni ve geliştirilmiş ürünlerinin tanıtımını, alışıla gelmiş bir toplantı formatıyla 7 bin kişilik basın ordusunun önünde gerçekleştirirken, her şey normalmiş gibi göründü. Ancak insanların…

Microsoft Apple’ın ağına düştü
Bilim Teknoloji
Apple'ın ürün tanıtımları arasına, Microsoft'dan da bir kişi katılmıştı. Kirk Koenigsbauer, tanıtımların arasında sahneye çıkarak, Microsoft Office uygulamasının, bundan böyle yeni iPad Pro'da da kullanılabileceğini açıkladı, bununla ilgili de küçük bir gösteri yaptı. "Bunda yanlış olan ne var?" diye soracak olursanız, Microsoft'un "Surface Pro" adını verdiği kendi tabletini satışa sunduğunu ve yıllarını, Office uygulaması Apple cihazlarında da çalışsın diye harcamadığını hatırlatarak cevap vermek gerekiyor.

SATIŞLARI AZALACAK
Satya Nadella'nın CEO'luğa gelişinden bu yana Microsoft, Office programını iPhone ve iPad'e uyarlamak için de çalışıyor. Yani, Microsoft yazılımları kullanarak daha fazla Apple uygulaması yaratılmasına izin veriyor. Bu da, Nokia'yı satın alarak akıllı telefon pazarında önemli bir oyuncu olmak için 7.6 milyar dolar harcayan Microsoft açısından bakıldığında, hayli "ilginç" ve "anlamlı" görünüyor.

Bir anlamda kendisini "tamamen baltaladı" diye düşünenler olmasın. Elbette Microsoft, kendi akıllı telefon ve tabletlerinin satışını sürdürecek. Ancak yazılımlarını Apple'a kullandırarak potansiyel müşteri sayısını azaltmış olacak. Yani, daha az kişi Microsoft uğruna onun ürünlerini alacak. 

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)